Ghoriba

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Ghoriba

Ingrediente

  • ingrediente
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • 150 g zahar pudra
  • 40 ml ulei
  • 350 gr faina alba
  • vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • zahar pudra pt tavalit fursecurile
  • putina sare
  • eu as fi adaugat un pumn de nuca macinata daca aveam
  • data viitoare pun si nuca

Mod de preparare

Preparea este simpla:

Untul se topeste la temperatura mica si se adauga rece peste ouale mixate in prealabil ffff bine cu zahar.
Se adauga uleiul, vanilia, faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.
Se framanta coca si se da la frigider timp de o ora.

Se formeaza bile de marimea unei nuci care se tavalesc prin zahar pudra.
Tava trebuie sa fie tapetata cu hartie de copt.
Se aseaza bilutzele pudrate la distanta si se coc 20 min la 180 grade.

Nu am poze cu coca, am uitat sa fac.
fursecurile raman crocante! eu le pastrez in cutie de metal.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Furescuri cu Untura
3
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
5
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Parteneri
Desert baclava
Bucataras.RO

Desert baclava

Pentru ca este toamna si au fost nuci din belsug anul acesta, nu se putea sa nu fac si o baclava, desi stiu sigur ca am mai...

Desert baclava
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai