Alegem o radacina de ghimbir proaspata, suculenta, o spalam bine apoi o curatam de coaja cu ajutorul unei linguri.
Taiem radacina astfel pregatita in fasii de aprox. 2-3 mm/2-3mm. Vor arata precum cartofii pai dar pastrand proportia.
Cat taiem ghimbirul, punem pe foc iute o ceasca cu zahar impreuna cu apa.
Cand clocoteste adaugam fasiile de ghimbir si fierbem (fara capac) la foc mic pana devin sticloase (aprox. 30 de minute).
Stingem focul si lasam sa se raceasca. Acoperim cu un capac si punem craticioara la rece (nu la frigider).
A doua zi, mai adaugam o ceasca de zahar si fierbem pe foc mic inca 30 de minute.
Lasam ghimbirul sa se raceasca in siropul format.
Rece, il strecuram ca sa eliminam excesul de sirop.
Amestecam bucatelele de ghimbir in ultima ceasca de zahar si punem rasfirat pe o foaie de copt ca sa se usuce (aprox 6 ore).
Pastram pana la utilizare intr-un vas inchis ermetic, la rece - nu la frigider.
Se foloseste la prajituri sau daca va place, puteti sa il rontaiti pur si simplu.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara Majoritatea oamenilor ar întreba astăzi de ce să facem tăiței, când există...
Taitei de casaAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii