Ghimbir Confiat

Complexitate
redusa
Ghimbir Confiat

Ingrediente

  • o ceasca de ghimbir taiat fasii
  • 3 cesti zahar tos
  • 1 ceasca apa

Mod de preparare

Alegem o radacina de ghimbir proaspata, suculenta, o spalam bine apoi o curatam de coaja cu ajutorul unei linguri.

Taiem radacina astfel pregatita in fasii de aprox. 2-3 mm/2-3mm. Vor arata precum cartofii pai dar pastrand proportia.

Cat taiem ghimbirul, punem pe foc iute o ceasca cu zahar impreuna cu apa.

Cand clocoteste adaugam fasiile de ghimbir si fierbem (fara capac) la foc mic pana devin sticloase (aprox. 30 de minute).

Stingem focul si lasam sa se raceasca. Acoperim cu un capac si punem craticioara la rece (nu la frigider).

A doua zi, mai adaugam o ceasca de zahar si fierbem pe foc mic inca 30 de minute.
Lasam ghimbirul sa se raceasca in siropul format.
Rece, il strecuram ca sa eliminam excesul de sirop.

Amestecam bucatelele de ghimbir in ultima ceasca de zahar si punem rasfirat pe o foaie de copt ca sa se usuce (aprox 6 ore).

Pastram pana la utilizare intr-un vas inchis ermetic, la rece - nu la frigider.
Se foloseste la prajituri sau daca va place, puteti sa il rontaiti pur si simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Piftie de Curcan
4
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
5
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Parteneri
Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi
Bucataras.RO

Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi

O reteta adaptata dupa Donna Hay

Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere