Scoatem samburii de la prune le spalate. Punem zaharul si apala fiert urmarind sa indepartam spuma ce apare la suprafata. Venim cu prunele peste siropul cre l; am facut si lasam sa fiarba la foc domol si linistit vreme de doua ceasuri bune.
In timpul celor doua ore spumuim de cate ori avem ocazia. Gata fiert se lasa la rece pana ajunge la temperatura de 50 -60 de grade si atunci punem sarea de lamaie in ceaunul cu gem si amestecam bine sa se incorporeze sarea de lamaie.
Aceasta va ajuta intr-un tarziu deoarece gemul nu se va zaharisi.
Ambalate si depozitate in cele mai bune conditii.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii