Scoatem samburii de la prune le spalate. Punem zaharul si apala fiert urmarind sa indepartam spuma ce apare la suprafata. Venim cu prunele peste siropul cre l; am facut si lasam sa fiarba la foc domol si linistit vreme de doua ceasuri bune.
In timpul celor doua ore spumuim de cate ori avem ocazia. Gata fiert se lasa la rece pana ajunge la temperatura de 50 -60 de grade si atunci punem sarea de lamaie in ceaunul cu gem si amestecam bine sa se incorporeze sarea de lamaie.
Aceasta va ajuta intr-un tarziu deoarece gemul nu se va zaharisi.
Ambalate si depozitate in cele mai bune conditii.
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii