Gem de Prune

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • prune 10 kg
  • zahar5 kg
  • sare de lanmaie 25 de gr
  • apa 1,7 litri

Mod de preparare

Scoatem samburii de la prune le spalate. Punem zaharul si apala fiert urmarind sa indepartam spuma ce apare la suprafata. Venim cu prunele peste siropul cre l; am facut si lasam sa fiarba la foc domol si linistit vreme de doua ceasuri bune.

In timpul celor doua ore spumuim de cate ori avem ocazia. Gata fiert se lasa la rece pana ajunge la temperatura de 50 -60 de grade si atunci punem sarea de lamaie in ceaunul cu gem si amestecam bine sa se incorporeze sarea de lamaie.

Aceasta va ajuta intr-un tarziu deoarece gemul nu se va zaharisi.
Ambalate si depozitate in cele mai bune conditii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici