Gem de Gogonele cu Aroma de Vanilie

Complexitate
redusa
Gem de Gogonele cu Aroma de Vanilie

Ingrediente

  • 2 gogonele
  • zahar cat masa gogonelelor

Mod de preparare

2 gogonele pe care le-am taiat in 2, apoi in 4 si tot asa in felii ca pentru salata si pentru ca erau mari deci aveau si simburi le-am scos simburii.

Apoi le-am cintarit si am adaugat zahar tos in cantitate egala cu feliile de rosii. Am luat simburii scosi din gogonele si i-am trecut prin sita fara sa insist prea mult, iar lichidul obtinut l-am pus si pe el in oala cu felii (cca300 gr) si zahar (300 gr). Sucul era 80 ml.

Am lasat sa fiarba la foc mic de tot in oala de tuci - e ideala pt dulceata, nu se arde si se spala foarte bine.

Cind siropul se lega (am facut proba cu farfurioara: intr-o farfurioara cu apa rece am pus citeva picaturi de sirop si daca se transformau in bilute, ramineau compacte nu se dizolvau in apa atunci inseamna ca siropul e gata)

la final am obtinut cca 300 gr de gem.
Ii zic gem pentru ca e cel pus la fiert direct in sirop si deci cum se vede din poza feliile de gogonea s-au inmuiat si are aspectul unui gem.

Reteta este dupa sfaturile òrimite de la bunica Meliandei :hug: si :pup: la amindoua doar ca nu aveam lamaie in casa si deci am pus vanilie. O sa mai incerc si exact cum a spus dinsa ca precis iese o nebunie.

Acum stiu ca imi place gustul (pt curiosi aduce un pic a rosie, te duce cu gindul, dar este fff buna!)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Reţetă de preparare a papanaşilor
3
Dulciuri

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu bulion
4
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Cordon bleu cu salata verde
Bucataras.RO

Cordon bleu cu salata verde

Un pranz sau o cina satioasa, cu minim de efort!

Cordon bleu cu salata verde
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj