Gem de Gogonele cu Aroma de Vanilie

Postat pe: 03-06-2011
(1)

Ingrediente

2 gogonele
zahar cat masa gogonelelor

Mod de preparare

2 gogonele pe care le-am taiat in 2, apoi in 4 si tot asa in felii ca pentru salata si pentru ca erau mari deci aveau si simburi le-am scos simburii.

Apoi le-am cintarit si am adaugat zahar tos in cantitate egala cu feliile de rosii. Am luat simburii scosi din gogonele si i-am trecut prin sita fara sa insist prea mult, iar lichidul obtinut l-am pus si pe el in oala cu felii (cca300 gr) si zahar (300 gr). Sucul era 80 ml.

Am lasat sa fiarba la foc mic de tot in oala de tuci - e ideala pt dulceata, nu se arde si se spala foarte bine.

Cind siropul se lega (am facut proba cu farfurioara: intr-o farfurioara cu apa rece am pus citeva picaturi de sirop si daca se transformau in bilute, ramineau compacte nu se dizolvau in apa atunci inseamna ca siropul e gata)

la final am obtinut cca 300 gr de gem.
Ii zic gem pentru ca e cel pus la fiert direct in sirop si deci cum se vede din poza feliile de gogonea s-au inmuiat si are aspectul unui gem.

Reteta este dupa sfaturile òrimite de la bunica Meliandei :hug: si :pup: la amindoua doar ca nu aveam lamaie in casa si deci am pus vanilie. O sa mai incerc si exact cum a spus dinsa ca precis iese o nebunie.

Acum stiu ca imi place gustul (pt curiosi aduce un pic a rosie, te duce cu gindul, dar este fff buna!)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gem de Gogonele cu Aroma de Vanilie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alexandruaioanei
•  28.12.2014 15:02:33

nu sant curios,pare ceva bun ,nu intelegeam initial gogonele,apoi rosii

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gem de Gogonele cu Aroma de Vanilie