Gem de Gogonele cu Aroma de Vanilie

Complexitate
redusa
Gem de Gogonele cu Aroma de Vanilie

Ingrediente

  • 2 gogonele
  • zahar cat masa gogonelelor

Mod de preparare

2 gogonele pe care le-am taiat in 2, apoi in 4 si tot asa in felii ca pentru salata si pentru ca erau mari deci aveau si simburi le-am scos simburii.

Apoi le-am cintarit si am adaugat zahar tos in cantitate egala cu feliile de rosii. Am luat simburii scosi din gogonele si i-am trecut prin sita fara sa insist prea mult, iar lichidul obtinut l-am pus si pe el in oala cu felii (cca300 gr) si zahar (300 gr). Sucul era 80 ml.

Am lasat sa fiarba la foc mic de tot in oala de tuci - e ideala pt dulceata, nu se arde si se spala foarte bine.

Cind siropul se lega (am facut proba cu farfurioara: intr-o farfurioara cu apa rece am pus citeva picaturi de sirop si daca se transformau in bilute, ramineau compacte nu se dizolvau in apa atunci inseamna ca siropul e gata)

la final am obtinut cca 300 gr de gem.
Ii zic gem pentru ca e cel pus la fiert direct in sirop si deci cum se vede din poza feliile de gogonea s-au inmuiat si are aspectul unui gem.

Reteta este dupa sfaturile òrimite de la bunica Meliandei :hug: si :pup: la amindoua doar ca nu aveam lamaie in casa si deci am pus vanilie. O sa mai incerc si exact cum a spus dinsa ca precis iese o nebunie.

Acum stiu ca imi place gustul (pt curiosi aduce un pic a rosie, te duce cu gindul, dar este fff buna!)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie