Gelatina de Portocale

Complexitate
redusa
Gelatina de Portocale

Ingrediente

  • 400 ml suc de portocale proaspat stors si filtrat
  • 100 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 12 gr gelatina (echivalentul pt 500 ml)

Mod de preparare

Incalzim apa cu zaharul pina devine un sirop nu foarte legat. Topim gelatina in sirop direct sau mai intii o inmuiem in apa rece, apoi o stoarcem si o adaugam in siropul cald ca sa se topeasca - depinde de gelatina.

Adaugam sucul de portocale filtrat. Varsam gelatina in cupe su in forme. Punem la racit in frigider, apoi rasturnam formele sau servim direct din cupe, cu sau fara frisca.
Eu mi-am amintit ca tb sa le rastorn dupa ce le-am pozat si evident mincat, dar se rastoarna mai bine daca o puneti in forma de metal care poate fii incalzita cu feonul si nu riscati sa ramina gelatina lipita de vas.

PS:
Reteta este din seria de retete siciliene traduse de mine mai acum vreo 2 ani, aici pe forum, doar ca am schimbat cantitatile pt ca aveam gelatina numai pt 500 ml de lichid.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie