Incalzim apa cu zaharul pina devine un sirop nu foarte legat. Topim gelatina in sirop direct sau mai intii o inmuiem in apa rece, apoi o stoarcem si o adaugam in siropul cald ca sa se topeasca - depinde de gelatina.
Adaugam sucul de portocale filtrat. Varsam gelatina in cupe su in forme. Punem la racit in frigider, apoi rasturnam formele sau servim direct din cupe, cu sau fara frisca.
Eu mi-am amintit ca tb sa le rastorn dupa ce le-am pozat si evident mincat, dar se rastoarna mai bine daca o puneti in forma de metal care poate fii incalzita cu feonul si nu riscati sa ramina gelatina lipita de vas.
PS:
Reteta este din seria de retete siciliene traduse de mine mai acum vreo 2 ani, aici pe forum, doar ca am schimbat cantitatile pt ca aveam gelatina numai pt 500 ml de lichid.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii