Gauffre De Liege

Complexitate
redusa
Gauffre De Liege

Ingrediente

  • 1 kg de faina alba
  • 50 cl lapte+apa
  • 30 gr de drojdie
  • 250 gr de margarina sau unt
  • 2 oua
  • 3 linguri de miere de albine
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 3 gr de bicarbonat de sodiu
  • 300 gr de zahar
  • Un varf de sare

Mod de preparare

Se prepara un aluat din 800 g de faina, 30 gr de drojdie, 50 cl de lapte si apa, 2 oua, 100 gr de zahar

Lasati aluatul sa se odihneasca 15 minute si apoi adaugati margarina, mierea, 200 gr de faina, sarea, vanilia si bicarbonatul de sodiu

Framantati pana obtineti un aluat omogen si lasati la dospit 20 de minute intr-un loc temperat

Adaugati la sfarsit restul de zahar si impartiti aluatul in bule rotulde de circa 90 de grame pe care le puneti la copt in aparatul de gauffre
Se serveste cu frisca de casa, cu dulceata sau cu crema de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)