Gauffre De Liege

Complexitate
redusa
Gauffre De Liege

Ingrediente

  • 1 kg de faina alba
  • 50 cl lapte+apa
  • 30 gr de drojdie
  • 250 gr de margarina sau unt
  • 2 oua
  • 3 linguri de miere de albine
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 3 gr de bicarbonat de sodiu
  • 300 gr de zahar
  • Un varf de sare

Mod de preparare

Se prepara un aluat din 800 g de faina, 30 gr de drojdie, 50 cl de lapte si apa, 2 oua, 100 gr de zahar

Lasati aluatul sa se odihneasca 15 minute si apoi adaugati margarina, mierea, 200 gr de faina, sarea, vanilia si bicarbonatul de sodiu

Framantati pana obtineti un aluat omogen si lasati la dospit 20 de minute intr-un loc temperat

Adaugati la sfarsit restul de zahar si impartiti aluatul in bule rotulde de circa 90 de grame pe care le puneti la copt in aparatul de gauffre
Se serveste cu frisca de casa, cu dulceata sau cu crema de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Kinder Bueno
1
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Peste cu telina si sos de portocale
4
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Ciuperci in sos de rosii picant - de post
Bucataras.RO

Ciuperci in sos de rosii picant - de post

O mancare de post tare buna si gustoasa si e gata in maxim o jumatate de ora daca ai toate ingredientele la indemana si...

Ciuperci in sos de rosii picant - de post
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala