Se prepara un aluat din 800 g de faina, 30 gr de drojdie, 50 cl de lapte si apa, 2 oua, 100 gr de zahar
Lasati aluatul sa se odihneasca 15 minute si apoi adaugati margarina, mierea, 200 gr de faina, sarea, vanilia si bicarbonatul de sodiu
Framantati pana obtineti un aluat omogen si lasati la dospit 20 de minute intr-un loc temperat
Adaugati la sfarsit restul de zahar si impartiti aluatul in bule rotulde de circa 90 de grame pe care le puneti la copt in aparatul de gauffre
Se serveste cu frisca de casa, cu dulceata sau cu crema de ciocolata.
Placinta numita "la galette des rois" este o placinta foarte populara in Franta cu ocazia Epifaniei ce se...
Desert placinta cu ciocolata / Galette des roisInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii