Ganache pentru Glazurat

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Ganache pentru Glazurat

Ingrediente

  • Pentru 500 g ganache:
  • -250 g ciocolata tableta, min 75 % cacao
  • -250 ml smantana lichida pentru frisca, min 30 % grasime
  • -15 g cacao cernuta

Mod de preparare

Tocati sau radeti fin ciocolata intr-un bol si amestecati-o cu cacao cernuta.

Separat, fierbeti la bain- marie smantana pentru frisca pana da in clocot.

Turnati din smantana peste amestecul cu ciocolata, putin cate putin, batand cu mixerul la viteza mica.

Pastrati restul de smantana pentru frisca pe baia de aburi pentru a ramane fierbinte, pana la epuizare.

Pasati pentru a indeparta si ultimele bucatele de ciocolata.

Intrebuintati-o imediat pentru ca riscati sa se intareasca.
A glazura- in cartile de specialitate inseamna - "invelis exterior pentru dulciuri, sub forma de amestec gros si lucios".

Acest ganache are textura ideala pentru a glazura dulciurile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie