Ganache pentru Glazurat

Postat pe: 05-01-2011
(0)

Ingrediente

Pentru 500 g ganache:
250 g ciocolata tableta, min 75 % cacao
250 ml smantana lichida pentru frisca, min 30 % grasime
15 g cacao cernuta

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

10min
Tocati sau radeti fin ciocolata intr-un bol si amestecati-o cu cacao cernuta.

Separat, fierbeti la bain- marie smantana pentru frisca pana da in clocot.

Turnati din smantana peste amestecul cu ciocolata, putin cate putin, batand cu mixerul la viteza mica.

Pastrati restul de smantana pentru frisca pe baia de aburi pentru a ramane fierbinte, pana la epuizare.

Pasati pentru a indeparta si ultimele bucatele de ciocolata.

Intrebuintati-o imediat pentru ca riscati sa se intareasca.
A glazura- in cartile de specialitate inseamna - "invelis exterior pentru dulciuri, sub forma de amestec gros si lucios".

Acest ganache are textura ideala pentru a glazura dulciurile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ganache pentru Glazurat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ganache pentru Glazurat