Galuste in Caramel si Cocos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Galuste in Caramel si Cocos

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • Pentru galuste:
  • 200 gr faina alba de prajituri
  • cca 150 ml apa
  • Pentru sos:
  • 100-150 gr zahar
  • 400 ml lapte de cocos
  • cca 100 ml apa din cea in care fierb galustele
  • 1 lingura de faina sau de amidon

Mod de preparare

Punem la fiert o oala cu cca 2 de apa.

Intr-un castron amestecam faina cu apa 150 ml sau cit este nevoie* ca sa obtinem un aluat moale, gumos si lipicios din care vom face galusti cu o lingura.

Inmuiati lingura in apa care fierbe (cei 2 l) apoi luati cu ea din aluatul moale si puneti galustele in apa clocotita, una cite una pina cind le terminati. Treceti cu o lingura pe fundul oalei, intre oala si galuste ca sa nu se lièpeasca de fundul acesteia. Fierbeti la foc mic si amestecati din cind in cind. Cind se ridica la suprafata ar trebui sa fie gata, dar mai bine le gustati.

Intre timp pregatiti caramelul. Puneti zaharul intr-o cratita si lasati pe foc foarte mic pina cind acesta se topeste si devine lichid cu o culoare frumoasa caramelata. Adaugati cu mare grija putina apa calda din cea in care fierb galustele si amestecati mereu ca sa se topeasca caramelul si sa obtineti un sos lichid. Adaugati si laptele de cocos si amestecati bine, lasati sa fiarba. Amestecati faina sau amidonul cu putina apa rece si obtineti o zeama pe care o varsati in sos, lasati sa fiarba la foc mic pina cind sosul se ingroasa putin.

Cu o paleta cu gaurele scoateti galustele din apa in care au fiert si le puneti in sosul dee caramel, mai lasati putin sa prinda gust si serviti.

In varianta simpla nu faceti caramelul ci in apa in care au fiert galustele (eventual mai aruncati din ea daca e prea multa) adaugati faina/amidonul dizolvat cu apa rece si amestecati bine, lasati sa fiarba pina se leaga sosul.

In varianta cu cacao faceti ca mai sus, dar adaugati si cacao pe linga amidon/faina..
In numele original - Kopai 'Ega'ega ('Ena'ena) sunt niste galuste din faina fierte si apoi servite in sos simplu, cu cacao sau caramel. o reteta traditionala din Samoa (cea independenta), desi se fac probabil cu alt nume si cu modificari si in alte insule din Oceanul Pacific.

Ca mai toate retetele din Samoa laptele de cocos nu poate lipsi.

Galustele simple din faina se fierb in apa si apoi se pun in sosul din lapte de cocos unde se mai fierb putin sau nu dupa cum va place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
2
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Curry de pui - cel mai gustos curry
3
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Paste fusilli cu sos si masline
4
Paste

Paste fusilli cu sos si masline

Paste fusilli cu sos si masline
Sirop de patlagina
5
Parteneri
Midii picante  cu portocale si taitei de orez
Bucataras.RO

Midii picante cu portocale si taitei de orez

Un preparat delicios gata in 15 minute . Regret ca nu am avut rabdare sa fac niste poze mai pe masura gustului .

Midii picante cu portocale si taitei de orez
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia