Galuste in Caramel si Cocos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Galuste in Caramel si Cocos

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • Pentru galuste:
  • 200 gr faina alba de prajituri
  • cca 150 ml apa
  • Pentru sos:
  • 100-150 gr zahar
  • 400 ml lapte de cocos
  • cca 100 ml apa din cea in care fierb galustele
  • 1 lingura de faina sau de amidon

Mod de preparare

Punem la fiert o oala cu cca 2 de apa.

Intr-un castron amestecam faina cu apa 150 ml sau cit este nevoie* ca sa obtinem un aluat moale, gumos si lipicios din care vom face galusti cu o lingura.

Inmuiati lingura in apa care fierbe (cei 2 l) apoi luati cu ea din aluatul moale si puneti galustele in apa clocotita, una cite una pina cind le terminati. Treceti cu o lingura pe fundul oalei, intre oala si galuste ca sa nu se lièpeasca de fundul acesteia. Fierbeti la foc mic si amestecati din cind in cind. Cind se ridica la suprafata ar trebui sa fie gata, dar mai bine le gustati.

Intre timp pregatiti caramelul. Puneti zaharul intr-o cratita si lasati pe foc foarte mic pina cind acesta se topeste si devine lichid cu o culoare frumoasa caramelata. Adaugati cu mare grija putina apa calda din cea in care fierb galustele si amestecati mereu ca sa se topeasca caramelul si sa obtineti un sos lichid. Adaugati si laptele de cocos si amestecati bine, lasati sa fiarba. Amestecati faina sau amidonul cu putina apa rece si obtineti o zeama pe care o varsati in sos, lasati sa fiarba la foc mic pina cind sosul se ingroasa putin.

Cu o paleta cu gaurele scoateti galustele din apa in care au fiert si le puneti in sosul dee caramel, mai lasati putin sa prinda gust si serviti.

In varianta simpla nu faceti caramelul ci in apa in care au fiert galustele (eventual mai aruncati din ea daca e prea multa) adaugati faina/amidonul dizolvat cu apa rece si amestecati bine, lasati sa fiarba pina se leaga sosul.

In varianta cu cacao faceti ca mai sus, dar adaugati si cacao pe linga amidon/faina..
In numele original - Kopai 'Ega'ega ('Ena'ena) sunt niste galuste din faina fierte si apoi servite in sos simplu, cu cacao sau caramel. o reteta traditionala din Samoa (cea independenta), desi se fac probabil cu alt nume si cu modificari si in alte insule din Oceanul Pacific.

Ca mai toate retetele din Samoa laptele de cocos nu poate lipsi.

Galustele simple din faina se fierb in apa si apoi se pun in sosul din lapte de cocos unde se mai fierb putin sau nu dupa cum va place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.