Continutul unei cutii de "galuste instant" se toarna in apa rece, amestecand continuu cu o lingura de lemn.
Se adauga oul, batut bine cu zaharul si esentele preferate.
Se lasa 4-5 min. pentru rehidratare, apoi se framanta bine aluatul. Daca obtineti o compozitie mai moale adaugati 1-2 linguri gris(eu asa am facut)
Se modeleaza din aluat galuste, in interiorul carora puneti jumatati de prune. Se mai poate pune gem, magiun sau alte umpluturi.
Galustele se introduc in vasul cu apa clocotita, usor sarata si se fierb 5-10 min, pana se ridica la suprafata apei.
Se scurg si se trec prin amestecul de pesmet si zahar (sau nuca si zahar)
Compozitia se poate folosi si pentru galuste (papanasi) cu branza de vaci, care se adauga in amestec in cantitate de 50-100 g.
Praful pentru galuste contine:fulgi de cartofi, amidon din cartofi, gris, faina de grau, sare si nu are alti conservanti sau alte chimicale (e-uri) de aceea m-am decis sa-l incerc si sa-l prepar.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii