Galusca de Aur - Arany Galuska

Complexitate
redusa
Galusca de Aur - Arany Galuska

Ingrediente

  • Necesar pt aluat :
  • 700 gr faina
  • 40 gr drojdie proaspata
  • coaja de la o lamaie , rasa
  • 80 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • cca 500 ml lapte
  • 250 gr rama topit sau untura topita
  • Umplutura:
  • 500 gr nuca macinata
  • zahar dupa gust
  • zeama de la lamaie

Mod de preparare

Laptele se incalzeste cat sa fie bine caldut , se adauga la el zaharul, sarea si drojdia si lasam sa dospeasca un pic . Punem in faina coaja de lamaie rasa si apoi adaugam laptele cu ingredientele de mai sus . Trebuie sa obtinem un aluat ca de cozonac la consistenta . Il framantam bine , pana se desprinde aluatul frumos de marginea vasului si de pe maini ,dam cu el de cateva ori de masa cu toata puterea si il lasam apoi la dospit.

Dupa ce aluatul a dospit , il rasturnam pe masa si intindem o foaie de 5 cm grosime . Foaia o taiem in fasii late de 4 cm ,si aceste fasii se taie in patrate de 4/4 cm.

O tava mai adanca se unge cu rama bine .

Cele 250 gr rama se topeste si se lasa un pic la racit . Patratele de aluat se scalda in rama topit si se aseaza una langa alta in tava.

Dupa ce am asezat primul rand de aluat se pune deasupraun strat din umplutura urmatoare: 500 gr nuca macinata se amesteca cu zahar dupa gust (punem atata zahar cat de dulce vrem sa fie) si se amesteca cu zeama de lamaie storsa.

Se aseaza deasupra umpluturii inca un rand de patratele de aluat scaldate in rama , iar se presara cu umplutura si tot asa . Ultimul rand va fi cu nuca .

Se da la cuptorul preincalzit la copt , la foc mic timp de 40- 50 min. (pana devine deasupra aurie).

Dupa ce am scos galusca din cuptor ,cu o paleta mai lata scoatem din tava. Ele se vor desface una de alta ,dar vor ramane si impreuna. Se serveste pe bucatele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Compot de Piersici
5
Parteneri
Jambon de porc la cuptor
Bucataras.RO

Jambon de porc la cuptor

Dureaza pana se face dar este tare bun1

Jambon de porc la cuptor
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate