Galusca de Aur - Arany Galuska

Complexitate
redusa
Galusca de Aur - Arany Galuska

Ingrediente

  • Necesar pt aluat :
  • 700 gr faina
  • 40 gr drojdie proaspata
  • coaja de la o lamaie , rasa
  • 80 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • cca 500 ml lapte
  • 250 gr rama topit sau untura topita
  • Umplutura:
  • 500 gr nuca macinata
  • zahar dupa gust
  • zeama de la lamaie

Mod de preparare

Laptele se incalzeste cat sa fie bine caldut , se adauga la el zaharul, sarea si drojdia si lasam sa dospeasca un pic . Punem in faina coaja de lamaie rasa si apoi adaugam laptele cu ingredientele de mai sus . Trebuie sa obtinem un aluat ca de cozonac la consistenta . Il framantam bine , pana se desprinde aluatul frumos de marginea vasului si de pe maini ,dam cu el de cateva ori de masa cu toata puterea si il lasam apoi la dospit.

Dupa ce aluatul a dospit , il rasturnam pe masa si intindem o foaie de 5 cm grosime . Foaia o taiem in fasii late de 4 cm ,si aceste fasii se taie in patrate de 4/4 cm.

O tava mai adanca se unge cu rama bine .

Cele 250 gr rama se topeste si se lasa un pic la racit . Patratele de aluat se scalda in rama topit si se aseaza una langa alta in tava.

Dupa ce am asezat primul rand de aluat se pune deasupraun strat din umplutura urmatoare: 500 gr nuca macinata se amesteca cu zahar dupa gust (punem atata zahar cat de dulce vrem sa fie) si se amesteca cu zeama de lamaie storsa.

Se aseaza deasupra umpluturii inca un rand de patratele de aluat scaldate in rama , iar se presara cu umplutura si tot asa . Ultimul rand va fi cu nuca .

Se da la cuptorul preincalzit la copt , la foc mic timp de 40- 50 min. (pana devine deasupra aurie).

Dupa ce am scos galusca din cuptor ,cu o paleta mai lata scoatem din tava. Ele se vor desface una de alta ,dar vor ramane si impreuna. Se serveste pe bucatele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia