Galaktopureco

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 foi de aluat fraged
  • margarina sau unt
  • sirop de zahar si inghetata matica
  • crema:
  • 100 ml lapte
  • 50g zahar
  • 10 ml mastica

Mod de preparare

Se iau foile de alut fraged, se taie in 4, fiecare parte se unge cu margarina topita in prealabil. Se adauga crema in forma de stiks, se indoaie la margini si se ruleaza.

Crema se obtine astfel 100 ml lapte 50 g zahar, 10 ml mastica. Laptele se pune la incalzit inpreuna cu zaharul si mastica se mesteca pina se obtine o crema.

Rulourile se pun la cuptor cca 10 min, cuptorul trebuie sa fie incins la 170-180C.
Mastica este o baututa traditionala greceasaca. Rulorile se iau de la cuptor si se aseaza pe farfurie 2 jos si 2 deasupra, siropul de zahar se pune in farfurie in forma de zig-zag. Se ia o palina de inghetata masica si se pune deasupra preparatului iar in top o frunza de menta si 1/4 capsune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Vinete grecesti
2
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca