Umplutura
Amestecati bine dulceata / gemul cu multa nuca ca sa obtineti o compozitie groasa. Dati deoparte.
Aluat
Amestecati zaharul pudra, zaharul vanilat, iaurtul si margarina cu faina cernuta impreuna cu praful de copt, intai cu o lingura de lemn (pana incepe sa se lege aluatul), apoi framantati doar putin cat sa adunati aluatul intr-o bila.
Portionati in cantitati mici si modelati-le rotund. Luati cate o biluta si aplatizati-o intr-o foaie rotunda de circa 0, 5 cm grosime prin apasare cu degetele. Decupati cu o forma de fursecuri.
Puneti 1/2- 1 lingurita de umplutura pe mijlocul unei bucati, acoperiti cu alta bucata si apasati usor marginile. Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti cu galbenus si presarati cu susan / mac (optional).
Dati imediat la cuptorul preincalzit si coaceti 25- 30 min, la 175 grade sau pana ce sunt facute si doar incep sa se ingalbeneasca dedesupt. Scoateti pe un gratar, lasati la racit, apoi pudrati cu zahar praf vanilat.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii