Fursecuri Turcesti

Complexitate
redusa
Fursecuri Turcesti

Ingrediente

  • Umplutura
  • -dulceata de caise (recomandat) / alta dulceata, gem, peltea, etc, mai groasa
  • -nuca prajita, sfaramata grosier
  • Aluat
  • -2 lingurite cu varf zahar pudra
  • -1 pachet zahar vanilat
  • -1 lingura cu varf iaurt
  • -3 pahare faina (250 ml)
  • -1 pachet margarina (250 g), topita si racita
  • -1 pachet praf de copt
  • -1 praf de sare
  • Pentru finisat
  • -galbenus usor batut, pentru uns
  • -zahar pudra vanilat
  • -susan / mac (optional)

Mod de preparare

Umplutura
Amestecati bine dulceata / gemul cu multa nuca ca sa obtineti o compozitie groasa. Dati deoparte.

Aluat
Amestecati zaharul pudra, zaharul vanilat, iaurtul si margarina cu faina cernuta impreuna cu praful de copt, intai cu o lingura de lemn (pana incepe sa se lege aluatul), apoi framantati doar putin cat sa adunati aluatul intr-o bila.

Portionati in cantitati mici si modelati-le rotund. Luati cate o biluta si aplatizati-o intr-o foaie rotunda de circa 0, 5 cm grosime prin apasare cu degetele. Decupati cu o forma de fursecuri.

Puneti 1/2- 1 lingurita de umplutura pe mijlocul unei bucati, acoperiti cu alta bucata si apasati usor marginile. Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti cu galbenus si presarati cu susan / mac (optional).

Dati imediat la cuptorul preincalzit si coaceti 25- 30 min, la 175 grade sau pana ce sunt facute si doar incep sa se ingalbeneasca dedesupt. Scoateti pe un gratar, lasati la racit, apoi pudrati cu zahar praf vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa