Umplutura
Amestecati bine dulceata / gemul cu multa nuca ca sa obtineti o compozitie groasa. Dati deoparte.
Aluat
Amestecati zaharul pudra, zaharul vanilat, iaurtul si margarina cu faina cernuta impreuna cu praful de copt, intai cu o lingura de lemn (pana incepe sa se lege aluatul), apoi framantati doar putin cat sa adunati aluatul intr-o bila.
Portionati in cantitati mici si modelati-le rotund. Luati cate o biluta si aplatizati-o intr-o foaie rotunda de circa 0, 5 cm grosime prin apasare cu degetele. Decupati cu o forma de fursecuri.
Puneti 1/2- 1 lingurita de umplutura pe mijlocul unei bucati, acoperiti cu alta bucata si apasati usor marginile. Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti cu galbenus si presarati cu susan / mac (optional).
Dati imediat la cuptorul preincalzit si coaceti 25- 30 min, la 175 grade sau pana ce sunt facute si doar incep sa se ingalbeneasca dedesupt. Scoateti pe un gratar, lasati la racit, apoi pudrati cu zahar praf vanilat.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii