Umplutura
Amestecati bine dulceata / gemul cu multa nuca ca sa obtineti o compozitie groasa. Dati deoparte.
Aluat
Amestecati zaharul pudra, zaharul vanilat, iaurtul si margarina cu faina cernuta impreuna cu praful de copt, intai cu o lingura de lemn (pana incepe sa se lege aluatul), apoi framantati doar putin cat sa adunati aluatul intr-o bila.
Portionati in cantitati mici si modelati-le rotund. Luati cate o biluta si aplatizati-o intr-o foaie rotunda de circa 0, 5 cm grosime prin apasare cu degetele. Decupati cu o forma de fursecuri.
Puneti 1/2- 1 lingurita de umplutura pe mijlocul unei bucati, acoperiti cu alta bucata si apasati usor marginile. Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti cu galbenus si presarati cu susan / mac (optional).
Dati imediat la cuptorul preincalzit si coaceti 25- 30 min, la 175 grade sau pana ce sunt facute si doar incep sa se ingalbeneasca dedesupt. Scoateti pe un gratar, lasati la racit, apoi pudrati cu zahar praf vanilat.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii