Bateti bine albusurile cu un varf de sare, apoi adaugati putin cate putin zaharul. Bateti bine, pana cand totul devine ca o crema densa si lucioasa.
Maruntiti bine nucile impreuna cu o lingura de amidon, pana devin ca un praf. Adaugati-le la albusurile batute si amestecati de jos in sus, incet, incet... ca sa nu se lase compozitia. Cu ajutorul unei "siringi" de decorat, puneti intr-o tava (captusita cu hartie de cuptor) putin din compozitie, de marimea unei nuci (cu varful care are gaura mai mare).
Bagati in cuptorul deja cald la o temperatura de 220 grade circa 5 minute,pana cand se rumenesc. Lasati sa se raceasca biscuitii, apoi ii lipiti cu crema de alune, cu ciocolata topita a bain-marie sau alta crema dupa gust.
Inainte de a servi, daca doriti presarati zahar pudra deasupra.
Au iesit 22 bucati.
Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoOuale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraO idee tare buna a avut tata atunci cand a comandat aceasta reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos. A...
Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sosCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii