Fursecuri Din Bezea cu Nuca si Crema

Complexitate
redusa
Fursecuri Din Bezea cu Nuca si Crema

Ingrediente

  • 2 albusuri
  • 100 g de miez de nuca
  • 100 g zahar
  • 1 lingura amidon alimentar
  • un varf de sare
  • crema de alune sau 50 g de ciocolata amaruie, lapte, alba
  • zahar pudra

Mod de preparare

Bateti bine albusurile cu un varf de sare, apoi adaugati putin cate putin zaharul. Bateti bine, pana cand totul devine ca o crema densa si lucioasa.

Maruntiti bine nucile impreuna cu o lingura de amidon, pana devin ca un praf. Adaugati-le la albusurile batute si amestecati de jos in sus, incet, incet... ca sa nu se lase compozitia. Cu ajutorul unei "siringi" de decorat, puneti intr-o tava (captusita cu hartie de cuptor) putin din compozitie, de marimea unei nuci (cu varful care are gaura mai mare).

Bagati in cuptorul deja cald la o temperatura de 220 grade circa 5 minute,pana cand se rumenesc. Lasati sa se raceasca biscuitii, apoi ii lipiti cu crema de alune, cu ciocolata topita a bain-marie sau alta crema dupa gust.

Inainte de a servi, daca doriti presarati zahar pudra deasupra.
Au iesit 22 bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate