Fursecuri Delicioase

Complexitate
redusa
Fursecuri Delicioase

Ingrediente

  • Prima compozitie:
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri smantana
  • 250 g margarina la temperatura camerei + margarina pentru uns tava
  • faina cat cuprinde (aproximativ 500 g)
  • un plic zahar vanilat
  • zeama de la o jumatate de portocala
  • A doua compozitie:
  • 2 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • zeama de la cealalta jumatate de portocala
  • un varf de cutit sare
  • 3-4 bucati rahat

Mod de preparare

Intr-un vas mediu se pune faina, in mijlocul careia se adauga pe rand toate ingredientele mentionate pentru prima compozitie (galbenusurile, zaharul, smantana, margarina, zaharul vanilat si zeama de la jumatatea de portocala). Se amesteca toate pana devine un aluat legat, dupa care se framanta bine pana la elasticitatea acestuia.

Se tapeteaza cu faina zona unde se va intinde aluatul cu sucitorul (aluatul se va intinde intr-o foita subtire), dupa care se pot face diferite forme in functie de dorinta fiecaruia. In cazul in care nu aveti forme se pot face cu gura unui pahar rotund.

Formele de aluat (eu am facut inimioare) se pun intr-o tava unsa cu margarina. Intre timp se va da drumul la cuptor, pentru a se incalzii pana la adaugarea acestora.

Urmatorul pas este prepararea celei de a doua compozitii. Albusurile se bat spuma tare cu sarea, dupa care se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Acestea se bat cu mixerul pana ce zaharul se dizolva. Se adauga zeama de la cealalta portocala si se amesteca din nou.

Peste formele rezultate din tava se pune un strat din a doua compozitie (eu am folosit spritul pentru frisca) si cate o bucatica de rahat.

Fursecurile se pun la cuptor la foc mic, si se lasa pana cand cea de a doua compozitie incepe sa devina putin aurie. Mie nu mi-a ajuns cea de a doua compozitie pentru toate, asa ca am facut si simple si cu rahat.

Se scot din tava si se lasa la racit.
Sunt foarte bune servite langa o ceasca cu cafea.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Drob de pui
2
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Gofre cu zmeura
4
Dulciuri

Gofre cu zmeura

Gofre cu zmeura
Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata
5
Dulciuri

Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata

Briosele cu fructe sunt o gustare minunata atat pentru cei mici cat si pentru cei mari!

Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata
Parteneri
Deserturi fursecuri motate
Bucataras.RO

Deserturi fursecuri motate

Mi-am amintit cum ne rasfata mamaia cu diverse bunatati, printre care si aceste fursecuri, retata exact nu o mai stiu ca eram...

Deserturi fursecuri motate
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri