Ingrediente
● Prima compozitie: |
● 2 galbenusuri |
● 5 linguri zahar |
● 5 linguri smantana |
● 250 g margarina la temperatura camerei + margarina pentru uns tava |
● faina cat cuprinde (aproximativ 500 g) |
● un plic zahar vanilat |
● zeama de la o jumatate de portocala |
● A doua compozitie: |
● 2 albusuri |
● 8 linguri zahar |
● un plic zahar vanilat |
● zeama de la cealalta jumatate de portocala |
● un varf de cutit sare |
● 3-4 bucati rahat |
Mod de preparare
Intr-un vas mediu se pune faina, in mijlocul careia se adauga pe rand toate ingredientele mentionate pentru prima compozitie (galbenusurile, zaharul, smantana, margarina, zaharul vanilat si zeama de la jumatatea de portocala). Se amesteca toate pana devine un aluat legat, dupa care se framanta bine pana la elasticitatea acestuia.
Se tapeteaza cu faina zona unde se va intinde aluatul cu sucitorul (aluatul se va intinde intr-o foita subtire), dupa care se pot face diferite forme in functie de dorinta fiecaruia. In cazul in care nu aveti forme se pot face cu gura unui pahar rotund.
Formele de aluat (eu am facut inimioare) se pun intr-o tava unsa cu margarina. Intre timp se va da drumul la cuptor, pentru a se incalzii pana la adaugarea acestora.
Urmatorul pas este prepararea celei de a doua compozitii. Albusurile se bat spuma tare cu sarea, dupa care se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Acestea se bat cu mixerul pana ce zaharul se dizolva. Se adauga zeama de la cealalta portocala si se amesteca din nou.
Peste formele rezultate din tava se pune un strat din a doua compozitie (eu am folosit spritul pentru frisca) si cate o bucatica de rahat.
Fursecurile se pun la cuptor la foc mic, si se lasa pana cand cea de a doua compozitie incepe sa devina putin aurie. Mie nu mi-a ajuns cea de a doua compozitie pentru toate, asa ca am facut si simple si cu rahat.
Se scot din tava si se lasa la racit.
Sunt foarte bune servite langa o ceasca cu cafea.
Pofta buna!!! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fursecuri Delicioase" nu uita sa ii faci un review.
Se tapeteaza cu faina zona unde se va intinde aluatul cu sucitorul (aluatul se va intinde intr-o foita subtire), dupa care se pot face diferite forme in functie de dorinta fiecaruia. In cazul in care nu aveti forme se pot face cu gura unui pahar rotund.
Formele de aluat (eu am facut inimioare) se pun intr-o tava unsa cu margarina. Intre timp se va da drumul la cuptor, pentru a se incalzii pana la adaugarea acestora.
Urmatorul pas este prepararea celei de a doua compozitii. Albusurile se bat spuma tare cu sarea, dupa care se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Acestea se bat cu mixerul pana ce zaharul se dizolva. Se adauga zeama de la cealalta portocala si se amesteca din nou.
Peste formele rezultate din tava se pune un strat din a doua compozitie (eu am folosit spritul pentru frisca) si cate o bucatica de rahat.
Fursecurile se pun la cuptor la foc mic, si se lasa pana cand cea de a doua compozitie incepe sa devina putin aurie. Mie nu mi-a ajuns cea de a doua compozitie pentru toate, asa ca am facut si simple si cu rahat.
Se scot din tava si se lasa la racit.
Sunt foarte bune servite langa o ceasca cu cafea.
Pofta buna!!! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fursecuri Delicioase" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany