Fursecuri Delicioase

Complexitate
redusa
Fursecuri Delicioase

Ingrediente

  • Prima compozitie:
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri smantana
  • 250 g margarina la temperatura camerei + margarina pentru uns tava
  • faina cat cuprinde (aproximativ 500 g)
  • un plic zahar vanilat
  • zeama de la o jumatate de portocala
  • A doua compozitie:
  • 2 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • zeama de la cealalta jumatate de portocala
  • un varf de cutit sare
  • 3-4 bucati rahat

Mod de preparare

Intr-un vas mediu se pune faina, in mijlocul careia se adauga pe rand toate ingredientele mentionate pentru prima compozitie (galbenusurile, zaharul, smantana, margarina, zaharul vanilat si zeama de la jumatatea de portocala). Se amesteca toate pana devine un aluat legat, dupa care se framanta bine pana la elasticitatea acestuia.

Se tapeteaza cu faina zona unde se va intinde aluatul cu sucitorul (aluatul se va intinde intr-o foita subtire), dupa care se pot face diferite forme in functie de dorinta fiecaruia. In cazul in care nu aveti forme se pot face cu gura unui pahar rotund.

Formele de aluat (eu am facut inimioare) se pun intr-o tava unsa cu margarina. Intre timp se va da drumul la cuptor, pentru a se incalzii pana la adaugarea acestora.

Urmatorul pas este prepararea celei de a doua compozitii. Albusurile se bat spuma tare cu sarea, dupa care se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Acestea se bat cu mixerul pana ce zaharul se dizolva. Se adauga zeama de la cealalta portocala si se amesteca din nou.

Peste formele rezultate din tava se pune un strat din a doua compozitie (eu am folosit spritul pentru frisca) si cate o bucatica de rahat.

Fursecurile se pun la cuptor la foc mic, si se lasa pana cand cea de a doua compozitie incepe sa devina putin aurie. Mie nu mi-a ajuns cea de a doua compozitie pentru toate, asa ca am facut si simple si cu rahat.

Se scot din tava si se lasa la racit.
Sunt foarte bune servite langa o ceasca cu cafea.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca