Fursecuri Delicioase

Complexitate
redusa
Fursecuri Delicioase

Ingrediente

  • Prima compozitie:
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri smantana
  • 250 g margarina la temperatura camerei + margarina pentru uns tava
  • faina cat cuprinde (aproximativ 500 g)
  • un plic zahar vanilat
  • zeama de la o jumatate de portocala
  • A doua compozitie:
  • 2 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • zeama de la cealalta jumatate de portocala
  • un varf de cutit sare
  • 3-4 bucati rahat

Mod de preparare

Intr-un vas mediu se pune faina, in mijlocul careia se adauga pe rand toate ingredientele mentionate pentru prima compozitie (galbenusurile, zaharul, smantana, margarina, zaharul vanilat si zeama de la jumatatea de portocala). Se amesteca toate pana devine un aluat legat, dupa care se framanta bine pana la elasticitatea acestuia.

Se tapeteaza cu faina zona unde se va intinde aluatul cu sucitorul (aluatul se va intinde intr-o foita subtire), dupa care se pot face diferite forme in functie de dorinta fiecaruia. In cazul in care nu aveti forme se pot face cu gura unui pahar rotund.

Formele de aluat (eu am facut inimioare) se pun intr-o tava unsa cu margarina. Intre timp se va da drumul la cuptor, pentru a se incalzii pana la adaugarea acestora.

Urmatorul pas este prepararea celei de a doua compozitii. Albusurile se bat spuma tare cu sarea, dupa care se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Acestea se bat cu mixerul pana ce zaharul se dizolva. Se adauga zeama de la cealalta portocala si se amesteca din nou.

Peste formele rezultate din tava se pune un strat din a doua compozitie (eu am folosit spritul pentru frisca) si cate o bucatica de rahat.

Fursecurile se pun la cuptor la foc mic, si se lasa pana cand cea de a doua compozitie incepe sa devina putin aurie. Mie nu mi-a ajuns cea de a doua compozitie pentru toate, asa ca am facut si simple si cu rahat.

Se scot din tava si se lasa la racit.
Sunt foarte bune servite langa o ceasca cu cafea.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Prajitura Ole
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti