Faina si untul se pun intr-un castron si se freaca intre palmi pana se formeaza faramituri de aluat, se adauga apoi zaharul pudra, oul si coaja si zeama de lamaie si se framanta sa fie un aluat potirvit. Se inveleste i folie si se da la frigider putin. Eu de regula pregatesc aluatul seara si coc a doua zi cand am timp.
Se intinde o foaie de aluat subtire (2-3 mm) si se taie cu ajutorul unui pahar de vin (sau forma de taiat biscuiti). Dupa ce ati taiat toate rotocoalele de aluat, o jumatate din ele se mai decupeaza odata, pe mijloc, cu un degetar sau cu o alta forma de taiat biscuiti dar mult mai mica. Se ung cu albus de ou rotocoalele decupate pe mijloc si apoi se presara nuca pisata peste ele.
Se coc toate la foc potrivit pana devin aurii. Se scot, se lasa la racit si apoi se fac perechi, lipindu-le cu gem de caise. Se pudreaza cu zahar praf simplu sau amestecat cu vanilie si coaja de lamaie.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii