Ingrediente
● Pentru cca 40 buc: |
● 125 g unt moale |
● 50 g zahar pudra |
● 1 praf de sare |
● 1 galbenus |
● 1 lingura vin alb |
● 2 linguri lapte dulce |
● vanilie (esenta sau 1 plic de zahar vanilat) |
● faina cat cuprinde (cca 250 g) |
● 1 lingurita praf de copt |
● Pentru finisat: |
● 1 albus, usor batut |
● 60 g nuca, tocata grosier + 1-2 linguri zahar |
Mod de preparare
Pregatiti partea exterioara a tavile de chec sau de paine: fie le tapetati cu ulei si presarati faina, fie le inveliti cu hartie de copt. Lasati in asteptare.
Mixati untul cu zaharul si sarea pana obtineti o crema spumoasa.
Inglobati galbenusul, apoi vinul, laptele, vanilia si mixati pana la omogenizare.
Cerneti 200 g faina impreuna cu praful de copt si adaugati la compozitia de mai sus. Amestecati, iar daca aluatul o cere mai puneti cateva linguri de faina, astfel incat sa obtineti un aluat compact, nelipicios si care poate fi intins.
Impartiti aluatul in 2-3 parti pentru a lucra mai usor.
Intindeti o parte intr-o foaie de aluat dreptunghiulara cu o grosime de 2-3 mm.
Indreptati marginile.
Taiati foaia in fasii, late de cca 1 deget si lungi cat baza tavi folosite.
Ungeti-le cu albus, presarati cu amestecul de nuca si zahar si presati usor nuca cat sa se fixeze in aluat.
Puneti fasiile usor distantate pe fundul tavilor pregatite, iar acestea intr-o tava normala, tapetata si ea cu hartie de copt.
Procedati la fel si cu restul aluatului.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce fursecurile sunt coapte si incep doar sa se aureasca usor pe margini.
Scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca putin, apoi transferati cu grija pe un gratar (sunt foarte fragede si se rup usor) si lasati la racit.
Pastrati-le in cutii cu capac.
Serviti a doua zi.
Fragede si delicioase. Sunt mai bune a doua zi, dar cu mult mai bune in zilele urmatoare, timp in care se fragezesc.
Reteta preluata din cartea de bucate a Sandei Marin, dar modificata. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fursecuri cu Nuca" nu uita sa ii faci un review.
Mixati untul cu zaharul si sarea pana obtineti o crema spumoasa.
Inglobati galbenusul, apoi vinul, laptele, vanilia si mixati pana la omogenizare.
Cerneti 200 g faina impreuna cu praful de copt si adaugati la compozitia de mai sus. Amestecati, iar daca aluatul o cere mai puneti cateva linguri de faina, astfel incat sa obtineti un aluat compact, nelipicios si care poate fi intins.
Impartiti aluatul in 2-3 parti pentru a lucra mai usor.
Intindeti o parte intr-o foaie de aluat dreptunghiulara cu o grosime de 2-3 mm.
Indreptati marginile.
Taiati foaia in fasii, late de cca 1 deget si lungi cat baza tavi folosite.
Ungeti-le cu albus, presarati cu amestecul de nuca si zahar si presati usor nuca cat sa se fixeze in aluat.
Puneti fasiile usor distantate pe fundul tavilor pregatite, iar acestea intr-o tava normala, tapetata si ea cu hartie de copt.
Procedati la fel si cu restul aluatului.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce fursecurile sunt coapte si incep doar sa se aureasca usor pe margini.
Scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca putin, apoi transferati cu grija pe un gratar (sunt foarte fragede si se rup usor) si lasati la racit.
Pastrati-le in cutii cu capac.
Serviti a doua zi.
Fragede si delicioase. Sunt mai bune a doua zi, dar cu mult mai bune in zilele urmatoare, timp in care se fragezesc.
Reteta preluata din cartea de bucate a Sandei Marin, dar modificata. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fursecuri cu Nuca" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
mirceap
• 17.03.2015 19:52:35
Foarte faina reteta,o sa o testez Duminica,ii fac o surpriza sotiei, merci.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 30.03.2015 08:08:31
Mirceap, ai facut o alegere inteleapta...Te admir pentru ceea ce faci !