Fursecuri cu Nuca

Complexitate
redusa
Fursecuri cu Nuca

Ingrediente

  • Pentru cca 40 buc:
  • -125 g unt moale
  • -50 g zahar pudra
  • -1 praf de sare
  • -1 galbenus
  • -1 lingura vin alb
  • -2 linguri lapte dulce
  • -vanilie (esenta sau 1 plic de zahar vanilat)
  • -faina cat cuprinde (cca 250 g)
  • -1 lingurita praf de copt
  • Pentru finisat:
  • -1 albus, usor batut
  • -60 g nuca, tocata grosier + 1-2 linguri zahar

Mod de preparare

Pregatiti partea exterioara a tavile de chec sau de paine: fie le tapetati cu ulei si presarati faina, fie le inveliti cu hartie de copt. Lasati in asteptare.

Mixati untul cu zaharul si sarea pana obtineti o crema spumoasa.
Inglobati galbenusul, apoi vinul, laptele, vanilia si mixati pana la omogenizare.

Cerneti 200 g faina impreuna cu praful de copt si adaugati la compozitia de mai sus. Amestecati, iar daca aluatul o cere mai puneti cateva linguri de faina, astfel incat sa obtineti un aluat compact, nelipicios si care poate fi intins.

Impartiti aluatul in 2-3 parti pentru a lucra mai usor.
Intindeti o parte intr-o foaie de aluat dreptunghiulara cu o grosime de 2-3 mm.
Indreptati marginile.

Taiati foaia in fasii, late de cca 1 deget si lungi cat baza tavi folosite.
Ungeti-le cu albus, presarati cu amestecul de nuca si zahar si presati usor nuca cat sa se fixeze in aluat.

Puneti fasiile usor distantate pe fundul tavilor pregatite, iar acestea intr-o tava normala, tapetata si ea cu hartie de copt.
Procedati la fel si cu restul aluatului.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce fursecurile sunt coapte si incep doar sa se aureasca usor pe margini.

Scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca putin, apoi transferati cu grija pe un gratar (sunt foarte fragede si se rup usor) si lasati la racit.

Pastrati-le in cutii cu capac.

Serviti a doua zi.
Fragede si delicioase. Sunt mai bune a doua zi, dar cu mult mai bune in zilele urmatoare, timp in care se fragezesc.

Reteta preluata din cartea de bucate a Sandei Marin, dar modificata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia