Fursecuri cu Miere si Nuca

Postat pe: 07-04-2012
(0)

Ingrediente

Pentru aluat:
3 cani faina
2 lingurite praf de copt
2 cani gris, fin macinat (recomandat Semolina)
1/2 cana zahar
1 cana nuca prajita si macinata
1 cana ulei
¾ cana untura proaspata de porc sau 1 cana unt / margarina
1/2 cana zeama de portocala
1/4 cana coniac
1/4 lingurita cuisoare pudra
1/2 lingurita scortisoara pudra
1/4 lingurita cardamom
Pentru sirop:
1 cana zahar
1/2 cana miere
3/4 cana apa
2 lingurite scortisoara pudra
1/4 lingurita cuisoare intregi
1/2 lingurita nucsoara pudra
1/4 lingurita ghimbir pudra
1 lingurita coaja rasa de portocala
Pentru decor:
nuca prajita si macinata

Mod de preparare

Pentru sirop:
Puneti la fiert toate ingredientele pentru 3- 4 min din momentul cand a inceput sa clocoteasca siropul, amestecand pentru a se dizolva complet zaharul. Supravegheati siropul pe timpul fierberii deoarece are tendinta de a da pe dinafara vasului. Dati deoparte si lasati la racit. Indepartati cuisoarele.

Pentru aluat:
Amestecati intr-un bol mai mare faina cernuta impreuna cu praful de copt, grisul, nuca, zaharul si condimentele (cuisoare, scortisoara, cardamom).

Separat, amestecati untura de porc topita si racita (untul / margarina), zeama de portocala, coniacul si uleiul.
Turnati peste compozitia cu faina si amestecati doar cat sa se omogenizeze ingredientele. Atentie! Nu framantati aluatul; fursecurile vor deveni tari si uleiul se va separa de restul ingredientelor, ceea ce nu este de dorit.

Luati cantitati mici de aluat; modelati-l pe masa de lucru ca pe o plastelina, sub forma de paralelipiped si taiati in bucatele potrivite (nu rulati aluatul pentru ca se va rupe si sfarama).

Aplatizati fiecare bucata cu o furculita, imprimand in acelasi timp, pe o fata, urmele lasata de dintii acesteia.
Transferati fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, usor distantate si strangeti putin capetele aluatului, dandu-le o forma de barcuta.

Dati la cuptorul incins, la 190 grade pana sunt coapte si incep sa se aureasca frumos. Supravegheati-le deoarece au tendinta sa se arda la partea inferioara.

Scoateti tava din cuptor si lasati 5 min sa se racoreasca (fiind foarte fragede au tendinta sa se rupa si sa se sfarme, de aceea acordati-le cele 5 min sa se intareasca putin).

Transferati din tava cate 4-6 fursecuri in vasul cu sirop rece, asteptati 1 min, intorceti pe partea cealalta, lasati inca 1 min, apoi scoateti-le cu o paleta direct intr-un bol cu nuca prajita si macinata. Rotiti-le sa fie imbracate de nuca pe toate fetele. Asezati pe un platou.

Serviti delicioasele fursecuri care se topesc singure in gura; sunt deosebit de aromate si foarte, foarte fragede.
Se pot pregati cu mai multe zile inainte. Se pastreaza la temperatura camerei, devenind din ce in ce mai fragede, cu trecerea timpului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fursecuri cu Miere si Nuca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fursecuri cu Miere si Nuca