Fursecuri cu Miere si Nuca

Complexitate
redusa
Fursecuri cu Miere si Nuca

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -3 cani faina
  • -2 lingurite praf de copt
  • -2 cani gris, fin macinat (recomandat Semolina)
  • -1/2 cana zahar
  • -1 cana nuca prajita si macinata
  • -1 cana ulei
  • -¾ cana untura proaspata de porc sau 1 cana unt / margarina
  • -1/2 cana zeama de portocala
  • -1/4 cana coniac
  • -1/4 lingurita cuisoare pudra
  • -1/2 lingurita scortisoara pudra
  • -1/4 lingurita cardamom
  • Pentru sirop:
  • -1 cana zahar
  • -1/2 cana miere
  • -3/4 cana apa
  • -2 lingurite scortisoara pudra
  • -1/4 lingurita cuisoare intregi
  • -1/2 lingurita nucsoara pudra
  • -1/4 lingurita ghimbir pudra
  • -1 lingurita coaja rasa de portocala
  • Pentru decor:
  • -nuca prajita si macinata

Mod de preparare

Pentru sirop:
Puneti la fiert toate ingredientele pentru 3- 4 min din momentul cand a inceput sa clocoteasca siropul, amestecand pentru a se dizolva complet zaharul. Supravegheati siropul pe timpul fierberii deoarece are tendinta de a da pe dinafara vasului. Dati deoparte si lasati la racit. Indepartati cuisoarele.

Pentru aluat:
Amestecati intr-un bol mai mare faina cernuta impreuna cu praful de copt, grisul, nuca, zaharul si condimentele (cuisoare, scortisoara, cardamom).

Separat, amestecati untura de porc topita si racita (untul / margarina), zeama de portocala, coniacul si uleiul.
Turnati peste compozitia cu faina si amestecati doar cat sa se omogenizeze ingredientele. Atentie! Nu framantati aluatul; fursecurile vor deveni tari si uleiul se va separa de restul ingredientelor, ceea ce nu este de dorit.

Luati cantitati mici de aluat; modelati-l pe masa de lucru ca pe o plastelina, sub forma de paralelipiped si taiati in bucatele potrivite (nu rulati aluatul pentru ca se va rupe si sfarama).

Aplatizati fiecare bucata cu o furculita, imprimand in acelasi timp, pe o fata, urmele lasata de dintii acesteia.
Transferati fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, usor distantate si strangeti putin capetele aluatului, dandu-le o forma de barcuta.

Dati la cuptorul incins, la 190 grade pana sunt coapte si incep sa se aureasca frumos. Supravegheati-le deoarece au tendinta sa se arda la partea inferioara.

Scoateti tava din cuptor si lasati 5 min sa se racoreasca (fiind foarte fragede au tendinta sa se rupa si sa se sfarme, de aceea acordati-le cele 5 min sa se intareasca putin).

Transferati din tava cate 4-6 fursecuri in vasul cu sirop rece, asteptati 1 min, intorceti pe partea cealalta, lasati inca 1 min, apoi scoateti-le cu o paleta direct intr-un bol cu nuca prajita si macinata. Rotiti-le sa fie imbracate de nuca pe toate fetele. Asezati pe un platou.

Serviti delicioasele fursecuri care se topesc singure in gura; sunt deosebit de aromate si foarte, foarte fragede.
Se pot pregati cu mai multe zile inainte. Se pastreaza la temperatura camerei, devenind din ce in ce mai fragede, cu trecerea timpului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios
Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Gogosari in sos de mustar cu otet
3
Conserve, muraturi

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Sirop de patlagina
4
Conserva de Peste in Sos Tomat
5
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Parteneri
Ciorba de gulii cu smantana si afumatura
Bucataras.RO

Ciorba de gulii cu smantana si afumatura

 Mai dorim si alte gusturi, mai schimbam cate ceva. De data aceasta am poftit la ciorba de gulii. Bineinteles daca am...

Ciorba de gulii cu smantana si afumatura
Clatite americane cu dulceata de gutui
Culinar.RO

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia