Pentru sirop:
Puneti la fiert toate ingredientele pentru 3- 4 min din momentul cand a inceput sa clocoteasca siropul, amestecand pentru a se dizolva complet zaharul. Supravegheati siropul pe timpul fierberii deoarece are tendinta de a da pe dinafara vasului. Dati deoparte si lasati la racit. Indepartati cuisoarele.
Pentru aluat:
Amestecati intr-un bol mai mare faina cernuta impreuna cu praful de copt, grisul, nuca, zaharul si condimentele (cuisoare, scortisoara, cardamom).
Separat, amestecati untura de porc topita si racita (untul / margarina), zeama de portocala, coniacul si uleiul.
Turnati peste compozitia cu faina si amestecati doar cat sa se omogenizeze ingredientele. Atentie! Nu framantati aluatul; fursecurile vor deveni tari si uleiul se va separa de restul ingredientelor, ceea ce nu este de dorit.
Luati cantitati mici de aluat; modelati-l pe masa de lucru ca pe o plastelina, sub forma de paralelipiped si taiati in bucatele potrivite (nu rulati aluatul pentru ca se va rupe si sfarama).
Aplatizati fiecare bucata cu o furculita, imprimand in acelasi timp, pe o fata, urmele lasata de dintii acesteia.
Transferati fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, usor distantate si strangeti putin capetele aluatului, dandu-le o forma de barcuta.
Dati la cuptorul incins, la 190 grade pana sunt coapte si incep sa se aureasca frumos. Supravegheati-le deoarece au tendinta sa se arda la partea inferioara.
Scoateti tava din cuptor si lasati 5 min sa se racoreasca (fiind foarte fragede au tendinta sa se rupa si sa se sfarme, de aceea acordati-le cele 5 min sa se intareasca putin).
Transferati din tava cate 4-6 fursecuri in vasul cu sirop rece, asteptati 1 min, intorceti pe partea cealalta, lasati inca 1 min, apoi scoateti-le cu o paleta direct intr-un bol cu nuca prajita si macinata. Rotiti-le sa fie imbracate de nuca pe toate fetele. Asezati pe un platou.
Serviti delicioasele fursecuri care se topesc singure in gura; sunt deosebit de aromate si foarte, foarte fragede.
Se pot pregati cu mai multe zile inainte. Se pastreaza la temperatura camerei, devenind din ce in ce mai fragede, cu trecerea timpului.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii