Se amesteca oul zu zaharul vanilat si coaja de lamaie, dupa care se adauga untul, zaharul, marzipanul taiat bucatele mici, se omogenizeaza, si se adauga faina in ploaie. Punem aluatul intr-o folie si-l dam la frigider 30 de minute.
Se intinde aluatul pe hartie de copt cat tava de mare, cam 3-4 mm grosime, se taie cu ce forme doriti voi, se coace NU MAI MULT de 8 minute la 180C (350F). sa nu se maroneeasca pentru ca atunci sunt tari. Arata albe si apr necoapte, dar nu sunt.
In timp ce se racesc se prepara crema: se mixeaza toate ingredientele in ordinea scrisa 9are importanta, ca eu am fost desteapta si mi s-a taiat ) si se lipesc doua cate doua cu un strat subtire de crema.
Am facut o glazura de lamaie din zahar pudra, nu am masurat ci dupa ochi, si o lingura-doua de apa plus 1 de zeama de lamaie, asa ca iasa o crema consistenta, dar sa si curga putin. Am colorat cu coloranti alimentari si copiii au decorat, desigur. Nu le-am numarat exact, dar au iesit foarte multe ca au fost maruntele (peste 50).
Rasfoiam intr-o zi printre retetele de pe blog si am observat ca nu am foarte multe retete cu capsuni si asta datorita...
Prajitura cu branza si jeleu de capsuniInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii