Fursecuri cu Martipan

Postat pe: 14-01-2009
(0)

Ingrediente

Aluat:
100gr unt moale
50gr martipan
100gr zahar
200gr faina (mi s-a parut cam putina, nu s-a legat aluatul, asa cam mai pus dupa ochi pana s-a legat)
1 ou
1 pachetel zahar vanilat
coaja si zeama de la 1 lamaie
Crema:
100 gr unt (eu zic ca-i cam mult, mi-a iesit prea multa, data viitoare as pune jumate)
zeama de lamaie
1 lingura Creme Fraiche

Mod de preparare

Se amesteca oul zu zaharul vanilat si coaja de lamaie, dupa care se adauga untul, zaharul, marzipanul taiat bucatele mici, se omogenizeaza, si se adauga faina in ploaie. Punem aluatul intr-o folie si-l dam la frigider 30 de minute.

Se intinde aluatul pe hartie de copt cat tava de mare, cam 3-4 mm grosime, se taie cu ce forme doriti voi, se coace NU MAI MULT de 8 minute la 180C (350F). sa nu se maroneeasca pentru ca atunci sunt tari. Arata albe si apr necoapte, dar nu sunt.

In timp ce se racesc se prepara crema: se mixeaza toate ingredientele in ordinea scrisa 9are importanta, ca eu am fost desteapta si mi s-a taiat ) si se lipesc doua cate doua cu un strat subtire de crema.

Am facut o glazura de lamaie din zahar pudra, nu am masurat ci dupa ochi, si o lingura-doua de apa plus 1 de zeama de lamaie, asa ca iasa o crema consistenta, dar sa si curga putin. Am colorat cu coloranti alimentari si copiii au decorat, desigur. Nu le-am numarat exact, dar au iesit foarte multe ca au fost maruntele (peste 50).

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fursecuri cu Martipan" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fursecuri cu Martipan