Se amesteca oul zu zaharul vanilat si coaja de lamaie, dupa care se adauga untul, zaharul, marzipanul taiat bucatele mici, se omogenizeaza, si se adauga faina in ploaie. Punem aluatul intr-o folie si-l dam la frigider 30 de minute.
Se intinde aluatul pe hartie de copt cat tava de mare, cam 3-4 mm grosime, se taie cu ce forme doriti voi, se coace NU MAI MULT de 8 minute la 180C (350F). sa nu se maroneeasca pentru ca atunci sunt tari. Arata albe si apr necoapte, dar nu sunt.
In timp ce se racesc se prepara crema: se mixeaza toate ingredientele in ordinea scrisa 9are importanta, ca eu am fost desteapta si mi s-a taiat ) si se lipesc doua cate doua cu un strat subtire de crema.
Am facut o glazura de lamaie din zahar pudra, nu am masurat ci dupa ochi, si o lingura-doua de apa plus 1 de zeama de lamaie, asa ca iasa o crema consistenta, dar sa si curga putin. Am colorat cu coloranti alimentari si copiii au decorat, desigur. Nu le-am numarat exact, dar au iesit foarte multe ca au fost maruntele (peste 50).
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii