Se framanta un aluat din toate ingredientele (eu le-am pus la robot) si se da la frigider cel putin 3 ore.
Se preincalzeste cuptorul la 190 C (cred ca atatea sunt, ca in Fahrenheit sunt 400F). Se taie din aluat numai cat intindem, restul se da inapoi la frigider. Foaia trebuie sa fie cam de 0.8 cm-1 cm grosime, daca e prea subtire fursecurile se usuca. Se taie cu diferite forme. Se coc pe hartie de pergament cel mult 10 minute (in reteta scria 8 minute, dar eu am cuptor electric si le-am tinut 10 minute).
Se decoreaza cu crema de zahar pudra, sau pur si simplu se pudreaza numai. Eu am facut royal icing (cumparat), care e un amestec din zahar pudra, amidon, albuse deshidratate amestecate cu un pic de apa si am pus colorant portocaliu si negru.
Aluatul l-am intins direct pe hartia de copt, e mai usor de taiat cu forma si nu mai trebuie ridicate si puse in tava.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii