Fursecuri cu Lamaie

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Cana mea are cam 200gr
2 cani zahar
4 oua
1 lingura vanilie
eu am pus 1 pachet zahar vanilat
5 cani faina
15 cani unt moale (aici m-a cam incurcat in cana si am pus direct un pachet de unt, care avea 227 gr)
2 lingurite praf de copt
eu am pus 1 plic de praf de copt
1 lingurita zahar
coaja de lamaie
cateva picaturi esenta de lamaie

Mod de preparare

Se framanta un aluat din toate ingredientele (eu le-am pus la robot) si se da la frigider cel putin 3 ore.

Se preincalzeste cuptorul la 190 C (cred ca atatea sunt, ca in Fahrenheit sunt 400F). Se taie din aluat numai cat intindem, restul se da inapoi la frigider. Foaia trebuie sa fie cam de 0.8 cm-1 cm grosime, daca e prea subtire fursecurile se usuca. Se taie cu diferite forme. Se coc pe hartie de pergament cel mult 10 minute (in reteta scria 8 minute, dar eu am cuptor electric si le-am tinut 10 minute).

Se decoreaza cu crema de zahar pudra, sau pur si simplu se pudreaza numai. Eu am facut royal icing (cumparat), care e un amestec din zahar pudra, amidon, albuse deshidratate amestecate cu un pic de apa si am pus colorant portocaliu si negru.


Aluatul l-am intins direct pe hartia de copt, e mai usor de taiat cu forma si nu mai trebuie ridicate si puse in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fursecuri cu Lamaie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fursecuri cu Lamaie