Ingrediente
● 600 g faina |
● 200 g margarina Rama |
● 200 g zahar pudra |
● 3-4 plicuri zahar vanilat |
● 3 oua |
● 2 linguri smantana |
● 1 borcan dulceata caise |
● 1 praf de copt |
● cocos rosu |
● 2 pachete jeleuri Silvana |
Mod de preparare
Intr-un vas frecam spuma 200 g margarina Rama, 200 g zahar pudra, 3 galbenusuri de ou, apoi adaugam 1 praf de copt si 600 g faina. Daca mai e nevoie pentru a omogeniza aluatul adaugam si 2 linguri smantana. Obtinem un aluat pe care il vom intinde si decupa cu forme.
Din albusul ramas luam o parte si il batem un pic cu furculita cat sa se desprinda si vom unge suprafata formei decupate si peste punem forma mai mica.
In interior punem cate un pic de dulceata de caise si in mijloc asezam bomboanele cu jeleu. Restul de aluat ce cade din decupat il dam prin albus apoi il dam prin cocos razuit (eu am avut cocos rosu). Tava cu fursecurile aranjate pe hartia de copt o dam la cuptorul preincalzit si coacem prajiturelele la foc mic timp de 15-20 minute. Pe a doua zi sunt mult mai bune decat in prima zi.
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fursecuri cu Jeleu si Dulceata" nu uita sa ii faci un review.
Din albusul ramas luam o parte si il batem un pic cu furculita cat sa se desprinda si vom unge suprafata formei decupate si peste punem forma mai mica.
In interior punem cate un pic de dulceata de caise si in mijloc asezam bomboanele cu jeleu. Restul de aluat ce cade din decupat il dam prin albus apoi il dam prin cocos razuit (eu am avut cocos rosu). Tava cu fursecurile aranjate pe hartia de copt o dam la cuptorul preincalzit si coacem prajiturelele la foc mic timp de 15-20 minute. Pe a doua zi sunt mult mai bune decat in prima zi.
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fursecuri cu Jeleu si Dulceata" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
alinus_s
• 01.12.2010 16:28:42
Am uitat sa va scriu.Au iesit superbe.Exact ca in poze.Acum de Craciun le fac iar.Felicitari
alinus_s
• 24.11.2010 15:06:52
Arata super faine.Am cumparata tot ca sa le prepar azi si :-).....am uitat ouale.Dar maine si gur le fac si revin cu detalii..
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 01.12.2010 22:20:18
:) Laudele ca ti-au iesit sunt pe deplin ale tale, alinus_s. Felicitari . Daca imi permiti as spune sa incerci si biscuitii festivi :) sunt sigura ca vei fi multumita .
Iti doresc din suflet sarbatori fericite !