Untul moale se freaca 5 minute cu mixerul pina devine spuma, se adauga zaharul, apoi faina. Se obtine o coca care se lasa circa 12 ore la frigider. Cuptorul se incinge la 220 de grade. Coca se imparte in patru.
Fiecare bucata se ruleaza pe blatul de lucru pudrat cu faina, se obtine un rulou lung in diametru de 2 cm. Se taie fursecuri si se introduc in cuptor circa 10-12 minute. Trebuie sa ramina deschise la culoare. Se lasa la racit.
Crema:
Se freaca untul cu zaharul, se adauga zeama de lamaie si coaja de lamaie, vanilia. Crema se pune intr-o punga de plastic, se taie coltul de la punga (un orificiu mic) si se umplu fursecurile cu crema. Se pot tavalii prin zahar pudra.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii