Amestecati intr-un bol faina cernuta impreune cu praful de copt si zaharul, migdalele macinate, galbenusul si untul taiat bucatele.
Framantati totul repede, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru 60 min.
Modelati din bucati de aluat suluri cu o grosime de 1.5 cm (nu le faceti prea subtiri deoarece coca este foarte frageda si riscati sa se rupa si acum si dupa ce sunt coapte), apoi prin presare cu ajutorul unor liniare transformati intr-un paralelipiped.
Taiati in bucati de 5-6 cm, asezati-le distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si faceti o adancitura pe lungime, prin presare (aici fiti inventive!), pastrand capetele in forma initiala (pozele va vor lamuri).
Incalziti putin gemul ca sa devina mai fluid si umpleti adanciturile fiecarui fursec, apoi presarati cu migdale feliate (puteti sa puneti gemul intr-o punga, in apa fierbinte pana ce gemul devine fluid; taiati punga putin la un colt si repartizati gemul pe fiecare fursec).
Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 10 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si fursecurile capata o usoara tenta aurie. Urmariti cuptorul pentru ca se coc foarte repede.
Lasati cateva minute sa se racoreasca in tava, apoi scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Intre timp topiti ciocolata la bain-marie, transferati-o intr-un pos cu dui mic si glazurati dupa dorinta (puteti proceda cu ciocolata rasa pentru glazura la fel ca gemul incalzit in punga).
Pot fi pastrate pana la o saptamana, fragezindu-se tot mai mult cu trecerea zilelor.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii