Fursecuri Crocante cu Migdale si Gem de Caise

Complexitate
redusa
Fursecuri Crocante cu Migdale si Gem de Caise

Ingrediente

  • Pentru o portie / 48-50 buc:
  • Aluat:
  • -225 g faina
  • -150 g unt rece
  • -30 g migdale macinate
  • -1 galbenus
  • -1 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • -4 linguri gem de caise
  • -50 g migdale zdrobite sau feliate
  • Glazura:
  • -ciocolata cu lapte, topita

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol faina cernuta impreune cu praful de copt si zaharul, migdalele macinate, galbenusul si untul taiat bucatele.

Framantati totul repede, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru 60 min.

Modelati din bucati de aluat suluri cu o grosime de 1.5 cm (nu le faceti prea subtiri deoarece coca este foarte frageda si riscati sa se rupa si acum si dupa ce sunt coapte), apoi prin presare cu ajutorul unor liniare transformati intr-un paralelipiped.

Taiati in bucati de 5-6 cm, asezati-le distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si faceti o adancitura pe lungime, prin presare (aici fiti inventive!), pastrand capetele in forma initiala (pozele va vor lamuri).
Incalziti putin gemul ca sa devina mai fluid si umpleti adanciturile fiecarui fursec, apoi presarati cu migdale feliate (puteti sa puneti gemul intr-o punga, in apa fierbinte pana ce gemul devine fluid; taiati punga putin la un colt si repartizati gemul pe fiecare fursec).

Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 10 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si fursecurile capata o usoara tenta aurie. Urmariti cuptorul pentru ca se coc foarte repede.

Lasati cateva minute sa se racoreasca in tava, apoi scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Intre timp topiti ciocolata la bain-marie, transferati-o intr-un pos cu dui mic si glazurati dupa dorinta (puteti proceda cu ciocolata rasa pentru glazura la fel ca gemul incalzit in punga).
Pot fi pastrate pana la o saptamana, fragezindu-se tot mai mult cu trecerea zilelor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Braduti dulci
2
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piersici
5
Dulciuri

Piersici

Piersici
Parteneri
Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
Bucataras.RO

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Pentru ca implinesc 800 de retete trebuia sa sarbatoresc cu un tort. Unul de post, cu gust intens de ciocolata si aroma de...

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post