Fursecuri Crocante cu Migdale si Gem de Caise

Complexitate
redusa
Fursecuri Crocante cu Migdale si Gem de Caise

Ingrediente

  • Pentru o portie / 48-50 buc:
  • Aluat:
  • -225 g faina
  • -150 g unt rece
  • -30 g migdale macinate
  • -1 galbenus
  • -1 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • -4 linguri gem de caise
  • -50 g migdale zdrobite sau feliate
  • Glazura:
  • -ciocolata cu lapte, topita

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol faina cernuta impreune cu praful de copt si zaharul, migdalele macinate, galbenusul si untul taiat bucatele.

Framantati totul repede, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru 60 min.

Modelati din bucati de aluat suluri cu o grosime de 1.5 cm (nu le faceti prea subtiri deoarece coca este foarte frageda si riscati sa se rupa si acum si dupa ce sunt coapte), apoi prin presare cu ajutorul unor liniare transformati intr-un paralelipiped.

Taiati in bucati de 5-6 cm, asezati-le distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si faceti o adancitura pe lungime, prin presare (aici fiti inventive!), pastrand capetele in forma initiala (pozele va vor lamuri).
Incalziti putin gemul ca sa devina mai fluid si umpleti adanciturile fiecarui fursec, apoi presarati cu migdale feliate (puteti sa puneti gemul intr-o punga, in apa fierbinte pana ce gemul devine fluid; taiati punga putin la un colt si repartizati gemul pe fiecare fursec).

Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 10 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si fursecurile capata o usoara tenta aurie. Urmariti cuptorul pentru ca se coc foarte repede.

Lasati cateva minute sa se racoreasca in tava, apoi scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Intre timp topiti ciocolata la bain-marie, transferati-o intr-un pos cu dui mic si glazurati dupa dorinta (puteti proceda cu ciocolata rasa pentru glazura la fel ca gemul incalzit in punga).
Pot fi pastrate pana la o saptamana, fragezindu-se tot mai mult cu trecerea zilelor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Conserva de Fasole Verde
5
Conserve, muraturi

Conserva de Fasole Verde

Conserva de Fasole Verde
Parteneri
Macrou fript cu legume in vas Zepter
Bucataras.RO

Macrou fript cu legume in vas Zepter

Inainte de pranz imi doream sa fac ceva rapid de mancare, cat ai bate din palme. N-aveam, insa, inspiratie deloc...

Macrou fript cu legume in vas Zepter
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia