Fursecuri Bio cu Merisor

Complexitate
redusa
Fursecuri Bio cu Merisor

Ingrediente

  • 175 grame unt bio
  • 85 grame zahar bio brut din trestie
  • 1/2 lingurita vanilie pudra Bourbon bio
  • 250 grame faina bio integrala de alac
  • 75 grame nuci bio
  • 75 grame merisor uscat bio

Mod de preparare

Dupa opinia mea este cea mai usoara reteta de fursecuri (am gasit-o intr-o revista GoodFood de prin 2011).

Macinam zaharul cu o risnita si il transformam in zahar pudra.

Framantam cu mainile untul topit la temperatura camerei, cu zaharul si vanilia. Adaugam faina si framantam in continuare apoi adaugam nucile si merisorul (nucile trebuie sa fie bucati cit mai mari)

Facem niste rulouri de 5 cm diametru, le infasuram in folie si le punem la congelator 15-20 minute.

Daca vrem sa facem o cantitate mai mare de aluat putem sa o pastram in congelator pina la maximum 3 luni si sa coacem de fiecare data doar cit avem nevoie.

Incalzim cuptorul l 180 grade (treapta 4). Taiem felii de 1 cm grosime, asezam feliile intr-o tava de copt pe care am pus in prealabil hartie de copt si le coacem 15 minute. Le lasam la racit in tava de copt.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate