Frunze de Ciocolata

Complexitate
redusa
Frunze de Ciocolata

Ingrediente

  • Frunze proaspete de trandafiri (in cazul nostru)
  • ciocolata alba (in cazul de fata, dar se poate folosi si ciocolata maro)
  • un strop de unt
  • pensula
  • colorant alimentar verde

Mod de preparare

Frunzele proaspat culese, se spala bine si se pun intre doua servetele ca sa scoatem apa din ele.

Intre timp, pe baia de aburi se pune ciocolata (cantitatea depinde de cate frunze vreti sa faceti). Dupa ce s-a topit, se adauga bucatica mica de unt si se amesteca pana se omogenizeaza. Se ia de pe foc, vasul cu ciocolata topita nu se ridica de pe oala cu apa calda, si se aseaza langa frunzele intinse pe masa de lucru.

Pe o hartie pergament sau pe o hartie de copt, se aseaza frunzele cu fata in jos si dosul in sus, ca sa avem partea mai poroasa a frunzei si nervurile spre noi.

Cu o pensula se ia din ciocolata topita si se incepe pictarea frunzelor. Stratul de ciocolata trebuie sa acopere bine frunza, sa nu fie prea gros, dar nici subtire de tot. Se are grija ca ciocolata sa nu depaseasca marginile frunzei (in cazul in care se depaseste marginea, dupa ce dezlipim frunza de ciocolata nu se mai vad dintisorii frunzei). Se lasa la racit (in timpul asta cratita cu ciocolata se tine pe masina de gatit la focul cel mai mic posibil sau se tine doar pe jumatate de flacara). Eu am tinut la frigider circa 5 minute, dupa care am scos tava cu frunze si am trecut la ungerea celui de al doilea strat. Acuma am dat din nou la rece tava. Dupa cateva minute am scos tava de la frigider si am dezlipit frunzele de ciocolata.

Am uitat sa va spun ca dupa ce s-a topit ciocolata am adaugat culoarea alimentara (se foloseste numai din cea de gen gel, nu cea lichida sau praf) si am amestecat bine cu o lingurita.

Pentru garduletul de ciocolata, am luat o hartie pergment, am desenat pe ea marimea si forma pe care am vrut sa o dau. Am topit ciocolata pe baia de abur (acuma nu am pus nici un strop de unt). Apoi cu ajutorul unei spatule am intins ciocolata pe formele desenate si am lasat la racit. Dupe racire am taiat cu un cutit dreptunghiurile dorite si le-am lipit pe marginea tortului. Ca sa nu cada, sau sa se dezlipeasca am legat cu o bentita de rafie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Desert cheesecake cu menta si capsuni
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu menta si capsuni

Cheesecake cu mentă și căpșuni este un desert gustos și răcoros, potrivit perioadelor de vară caniculare și nu numai....

Desert cheesecake cu menta si capsuni
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!