Fructe Confiate

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Voi exemplifica concret pe cojile de portocale Este o procedura mai aparte decat pentru restul fructelor Deci, avem nevoie de:
  • 1 kg coji de portocale (pere, caise);
  • 1,4 kg zahar;
  • timp si muuuulta rabdare

Mod de preparare

S-o luam usurel. . .

Pentru confiere, cojile de portocale se scot taiate in 4-6 felii intregi si egale.

Se tin 3 zile in apa rece, schimbandu-se apa de 2-3 ori pe zi, dupa care se scurg si se pun la fiert circa 2 ore, pana se inmoaie.

Se scurg si se tin in apa rece 2 ore. Apoi se pun cate 3-4 coji una peste alta si se storc bine cu ambele maini.

Se aseaza circular intr-o cratita si se toarna peste ele un sirop subtire (1 kg zahar si 1, 5 l apa), se lasa sa dea 2-3 clocote, dupa care se iau de pe foc si se lasa asa pana a doua zi.

Se scurge siropul intr-un alt vas, se lasa sa se dea in clocot, adaugandu-se 200 gr zahar. Se toarna siropul peste cojile de portocale si se lasa sa dea in clocot.

Se repeta aceasta operatie (fara sa adaugati zahar) de patru ori.

In a patra zi se adauga restul de zahar si se lasa sa fiarba 30 de minute, pana siropul se leaga ca la dulceata. La ultima fierbere se poate adauga 1 lingura de zeama de lamaie.

Se pune in borcane cat este calda si se inchide ermetic.
Se mai pot confia pere, caise. Fructele pentru confiat, trebuie sa fie mai verzi si tari (ca sa nu se sfarame la fiert).

Pentru pere, procedati astfel:
Curatati fructele de coaja, taiati-le in doua, scoateti semintele apoi fierbeti pana se inmoaie putin. Scurgeti de apa in care au fiert, puneti peste ele apa rece in care le lasati 2 ore. In continuare procedati ca la cojile de portocale.

Pentru caise, procedati astfel:
Fructele se curata de coji si de samburi. Se tin in apa de var strecurata, circa 2-3 ore. Se spala bine cu apa rece apoi se procedeaza ca la cojile de portocale.

Cand folositi fructele confiate, scurgeti-le intr-o strecuratoare de siropul in care au stat. Trebuie sa aiba aspect sticlos. Folositi fructele pentru creme sau pentru ornatul prajiturilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Coronita Aperitiv
4
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert prajitura Cartof
Bucataras.RO

Desert prajitura Cartof

Cand eram copil, se gasea in cofetarii prajitura Cartof. Desigur, in acele vremuri, se pregatea din resturi de blat, creme,...

Desert prajitura Cartof
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala