S-o luam usurel. . .
Pentru confiere, cojile de portocale se scot taiate in 4-6 felii intregi si egale.
Se tin 3 zile in apa rece, schimbandu-se apa de 2-3 ori pe zi, dupa care se scurg si se pun la fiert circa 2 ore, pana se inmoaie.
Se scurg si se tin in apa rece 2 ore. Apoi se pun cate 3-4 coji una peste alta si se storc bine cu ambele maini.
Se aseaza circular intr-o cratita si se toarna peste ele un sirop subtire (1 kg zahar si 1, 5 l apa), se lasa sa dea 2-3 clocote, dupa care se iau de pe foc si se lasa asa pana a doua zi.
Se scurge siropul intr-un alt vas, se lasa sa se dea in clocot, adaugandu-se 200 gr zahar. Se toarna siropul peste cojile de portocale si se lasa sa dea in clocot.
Se repeta aceasta operatie (fara sa adaugati zahar) de patru ori.
In a patra zi se adauga restul de zahar si se lasa sa fiarba 30 de minute, pana siropul se leaga ca la dulceata. La ultima fierbere se poate adauga 1 lingura de zeama de lamaie.
Se pune in borcane cat este calda si se inchide ermetic.
Se mai pot confia pere, caise. Fructele pentru confiat, trebuie sa fie mai verzi si tari (ca sa nu se sfarame la fiert).
Pentru pere, procedati astfel:
Curatati fructele de coaja, taiati-le in doua, scoateti semintele apoi fierbeti pana se inmoaie putin. Scurgeti de apa in care au fiert, puneti peste ele apa rece in care le lasati 2 ore. In continuare procedati ca la cojile de portocale.
Pentru caise, procedati astfel:
Fructele se curata de coji si de samburi. Se tin in apa de var strecurata, circa 2-3 ore. Se spala bine cu apa rece apoi se procedeaza ca la cojile de portocale.
Cand folositi fructele confiate, scurgeti-le intr-o strecuratoare de siropul in care au stat. Trebuie sa aiba aspect sticlos. Folositi fructele pentru creme sau pentru ornatul prajiturilor.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaDesertul asta a iesit pentru ca nu-mi place sa risipesc aiurea ingredientele si cum am facut un tort-cadou pentru o buna...
Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii