Fructe Confiate

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Voi exemplifica concret pe cojile de portocale Este o procedura mai aparte decat pentru restul fructelor Deci, avem nevoie de:
  • 1 kg coji de portocale (pere, caise);
  • 1,4 kg zahar;
  • timp si muuuulta rabdare

Mod de preparare

S-o luam usurel. . .

Pentru confiere, cojile de portocale se scot taiate in 4-6 felii intregi si egale.

Se tin 3 zile in apa rece, schimbandu-se apa de 2-3 ori pe zi, dupa care se scurg si se pun la fiert circa 2 ore, pana se inmoaie.

Se scurg si se tin in apa rece 2 ore. Apoi se pun cate 3-4 coji una peste alta si se storc bine cu ambele maini.

Se aseaza circular intr-o cratita si se toarna peste ele un sirop subtire (1 kg zahar si 1, 5 l apa), se lasa sa dea 2-3 clocote, dupa care se iau de pe foc si se lasa asa pana a doua zi.

Se scurge siropul intr-un alt vas, se lasa sa se dea in clocot, adaugandu-se 200 gr zahar. Se toarna siropul peste cojile de portocale si se lasa sa dea in clocot.

Se repeta aceasta operatie (fara sa adaugati zahar) de patru ori.

In a patra zi se adauga restul de zahar si se lasa sa fiarba 30 de minute, pana siropul se leaga ca la dulceata. La ultima fierbere se poate adauga 1 lingura de zeama de lamaie.

Se pune in borcane cat este calda si se inchide ermetic.
Se mai pot confia pere, caise. Fructele pentru confiat, trebuie sa fie mai verzi si tari (ca sa nu se sfarame la fiert).

Pentru pere, procedati astfel:
Curatati fructele de coaja, taiati-le in doua, scoateti semintele apoi fierbeti pana se inmoaie putin. Scurgeti de apa in care au fiert, puneti peste ele apa rece in care le lasati 2 ore. In continuare procedati ca la cojile de portocale.

Pentru caise, procedati astfel:
Fructele se curata de coji si de samburi. Se tin in apa de var strecurata, circa 2-3 ore. Se spala bine cu apa rece apoi se procedeaza ca la cojile de portocale.

Cand folositi fructele confiate, scurgeti-le intr-o strecuratoare de siropul in care au stat. Trebuie sa aiba aspect sticlos. Folositi fructele pentru creme sau pentru ornatul prajiturilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Felii olandeze
5
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Desert Cusma lui Guguta
Bucataras.RO

Desert Cusma lui Guguta

Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...

Desert Cusma lui Guguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura