S-o luam usurel. . .
Pentru confiere, cojile de portocale se scot taiate in 4-6 felii intregi si egale.
Se tin 3 zile in apa rece, schimbandu-se apa de 2-3 ori pe zi, dupa care se scurg si se pun la fiert circa 2 ore, pana se inmoaie.
Se scurg si se tin in apa rece 2 ore. Apoi se pun cate 3-4 coji una peste alta si se storc bine cu ambele maini.
Se aseaza circular intr-o cratita si se toarna peste ele un sirop subtire (1 kg zahar si 1, 5 l apa), se lasa sa dea 2-3 clocote, dupa care se iau de pe foc si se lasa asa pana a doua zi.
Se scurge siropul intr-un alt vas, se lasa sa se dea in clocot, adaugandu-se 200 gr zahar. Se toarna siropul peste cojile de portocale si se lasa sa dea in clocot.
Se repeta aceasta operatie (fara sa adaugati zahar) de patru ori.
In a patra zi se adauga restul de zahar si se lasa sa fiarba 30 de minute, pana siropul se leaga ca la dulceata. La ultima fierbere se poate adauga 1 lingura de zeama de lamaie.
Se pune in borcane cat este calda si se inchide ermetic.
Se mai pot confia pere, caise. Fructele pentru confiat, trebuie sa fie mai verzi si tari (ca sa nu se sfarame la fiert).
Pentru pere, procedati astfel:
Curatati fructele de coaja, taiati-le in doua, scoateti semintele apoi fierbeti pana se inmoaie putin. Scurgeti de apa in care au fiert, puneti peste ele apa rece in care le lasati 2 ore. In continuare procedati ca la cojile de portocale.
Pentru caise, procedati astfel:
Fructele se curata de coji si de samburi. Se tin in apa de var strecurata, circa 2-3 ore. Se spala bine cu apa rece apoi se procedeaza ca la cojile de portocale.
Cand folositi fructele confiate, scurgeti-le intr-o strecuratoare de siropul in care au stat. Trebuie sa aiba aspect sticlos. Folositi fructele pentru creme sau pentru ornatul prajiturilor.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii