Foitaj cu Visine si Migdale

Complexitate
redusa
Foitaj cu Visine si Migdale

Ingrediente

  • -800 - 1000 g aluat foitaj congelat
  • -50 g zahar sau mai mult, dupa gust
  • -1 compot de visine fara samburi 720 ml
  • -10 g amidon
  • -100 g fulgi de migdale sau alune de padure
  • -zahar pudra sau glazura din ciocolata

Mod de preparare

Decongelati aluatul.
Puneti visinele la scurs.

Dizolvati amidonul in cateva linguri din compotul de visine, apoi adaugati-l in circa 120 ml zeama de compot ce fierbe impreuna cu zaharul. Lasati sa dea cateva clocote, amestecand continuu, pana se ingroasa bine. Luati de pe foc, inglobati visinele scurse, taiate bucati si lasati la racit.

Preincalziti cuptorul la 200 grade.

Taiati aluatul in bucati potrivite de forma dreptunghiulara si repartizati din crema cu visine pe fiecare foaie de aluat, de-a lungul laturii mai mari. Rulati pe lungimea foilor, inchideti bine capetele si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ungeti-le cu putina apa si presarati-le cu fulgi de migdale sau alune zdrobite.

Dati la cuptorul incins, timp de 25 min sau pana ce foitajul este copt si frumos rumenit. Lasati sa se racesca pe un gratar.

Serviti-le pudrate cu zahar praf sau ornate cu ciocolata topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Clatite aperitiv
Bucataras.RO

Clatite aperitiv

Cu spanac, sau sfecla, umplute cu branza sau branza si somon afumat, servite cu masline, rosii si ceapa verde...nu pot fi...

Clatite aperitiv
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!