Este un desert rapid, usor de facut si de post. Gemul proaspat a fost facut cu fructele congelate ramase de la diverse prajituri, am facut un mix din capsuni, mure si zmeura. a iesit tare gustos, iata reteta:
Punem la decongelat foietajul. Intre timp, punem pe foc intr-o tigaie punem fructele congelate, cand s-au decongelat adaugam zaharul, coaja de la lamaie, zeama de lamaie, si apa. Lasam la foc potrivit pana scade lichidul si rezulta un gem consistent. Il lasam la racit.
Cand foietajul s-a dezghetat, il taiem in cuburi de 10 x 10 cm, il punem pe o hartie cerata de dimensiunea hartiei de copt, iar in mijloc punem o lingurita plina cu gem. Apoi suprapunem 2 colturi ale foietajului formand un triunghi. Marginile le apasam cu o furculita pentru a le sigila. Le dam la cuptorul preicalzit la 180 grade si le coacem pana se rumenesc. Le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar.
Pofta buna!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii