Este un desert rapid, usor de facut si de post. Gemul proaspat a fost facut cu fructele congelate ramase de la diverse prajituri, am facut un mix din capsuni, mure si zmeura. a iesit tare gustos, iata reteta:
Punem la decongelat foietajul. Intre timp, punem pe foc intr-o tigaie punem fructele congelate, cand s-au decongelat adaugam zaharul, coaja de la lamaie, zeama de lamaie, si apa. Lasam la foc potrivit pana scade lichidul si rezulta un gem consistent. Il lasam la racit.
Cand foietajul s-a dezghetat, il taiem in cuburi de 10 x 10 cm, il punem pe o hartie cerata de dimensiunea hartiei de copt, iar in mijloc punem o lingurita plina cu gem. Apoi suprapunem 2 colturi ale foietajului formand un triunghi. Marginile le apasam cu o furculita pentru a le sigila. Le dam la cuptorul preicalzit la 180 grade si le coacem pana se rumenesc. Le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar.
Pofta buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii