Se freaca untul moale aflat la temperatura camerei, cu zaharul pudra, apoi cu oul pana se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu amidonul si cernuta. Se amesteca bine cu mixerul pana ce obtinem un aluat elastic pe care il intindem pe planseta, gros de 0,5 cm si din care decupam discuri sub forma de floricele, ajutandu-ne de forma. La jumatate din discuri li se indeparteaza centrul, decupand cu o forma mai mica. Se asaza in tava si se coc 15 minute, la foc potrivit, in cuptorul incins dinainte.
Pe discurile nedecupate se pune o lingurita de gem, apoi se lipesc cu cele cu mijjloc decupat. Se pudreaza cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii