Flori Din Fondant

Complexitate
redusa
Flori Din Fondant

Ingrediente

  • Fondant
  • betisorul cu capete cu bile
  • o sucitoare mica
  • forma de taiat (frunze, flori)
  • colorant alimentar (gel, nu din cel lichid)
  • betisor cu putina vata la capat sau o pensula
  • putina apa

Mod de preparare

Trandafir:
Se ia din fondant o bucatica mica, se modeleaza intre degete, se da forma conica.
Marimea: - 1 cm inaltime pentru un trandafir mijlociu, jumatate de centimetru pentru un trandafir mic sau boboc sau ceva mai mult de un centimetru, pentru un trandafir mare.

Apoi se ia din nou o biluta mica din fondant, se modeleaza intre degete cateva secunde, se face o biluta si apoi cu ajutorul betisorului cu bile la capat se da forma petalei de trandafir.

In lipsa betisorului se pot folosi degetele, dar in cazul asta petalele ies ceva mai groase si aspectul trandafirului nu este asa de apropiat de cel natural.

Dupa ce prima petala este modelata (este cea mai mica petala), la baza ei se unge cu foarte putina apa si se lipeste, prin infasurare, de centrul trandafirului (conul format anterior). Se ia apoi o alta bucatica de fondant (toate sant de marime mica pentru ca prin modelare, fondantul se intinde si se formeaza petala) si se procedeaza ca si la prima petala, se unge apoi cu apa si se lipeste pe centrul trandafirului, avand grija ca fiecare petala sa se suprapuna cu cea precedenta. Marimea trandafirului depinde, in primul rand, de marimea conului (centrului) si de numarul de petale pe care doriti sa le lipiti.

Dupa ce petalele au fost lipite si trandafirul format, cu ajutorul unei scobitori sau cu coada pensulei, se rasuceste spre exterior fiecare petala pentru a da trandafirului aspectul unei flori deschise. Cu cat marginea exterioara a petalei este mai subtire cu atat mai reala pare floarea. Se pune pe o farfurie si se lasa la uscat. Pana a doua zi petalele se usuca si apoi se poate lucra mai usor cu floarea.

Daca vreti sa o lasati asa, este bine. Daca vreti sa ii fixati o scobitoare atunci cu degetele strangeti baza florii, o subtiati putin, o taiati sau o rupeti si in mijlocul bazei introduceti o jumatate de scobitoare. Se infige intr-un burete (ampora) si se lasa la uscat.

Aveti grija sa nu puneti la rece sau umezeala mare florile ca se vor inmuia. Eu de regula le pastrez, dupa uscare, intr-o cutie de carton si intre servetele.

Cala:
Pentru formarea calei se ia o bucata de fondant alb de marimea unei nuci (pentru o cala mai mare) sau de marimea unei masline (pentru o cala mai mica) si se intinde cu sucitorul mic. Inainte de operatia asta, se ia putin fondant si se coloreaza cu galben si inca o parte din fondant (putin) care se coloreaza in verde.

Se trece la intinderea fondantului (culoarea alba) intr-o foaie subtire de 1 mm, care, cu ajutorul unei forme de frunza, se decupeaza. Se face din culoarea galbena un mic cilindru cu varful putin mai alungit (asta va fi pistilul florii). Apoi, baza calei se unge cu foarte putina apa, se lipeste pistilul, si marginile albe se infasoara peste pistilul florii. Se pune la uscat. Din culoarea verde se decupeaza cu forma, frunzulitele verzi, care tot prin umezirea fondantului se lipesc de floare (in partea de jos). Se pun pe o farfurie la uscat.

Daca se aranjeaza pe marginea farfuriei, in asa fel ca varful calei sa stea rasfrant peste margine, atunci cala se usuca asa si cand se pune pe tort are un aspect mai placut, mai natural.

Narcise:
Narcisele, se fac si mai usor. Se coloreaza fondantul in galben, se foloseste forma de decupat. Apoi se ia din fondant o bobita mica (marimea boabei de piper sau, daca narcisa este mai mare, biluta va avea marimea boabei de ienibahar). Cu ajutorul apei se lipeste biluta asta pe mijlocul narcisei si cu coada de la pensula se face o scobitura pe mijlocul ei. Cine doreste poate umezi mijlocul si daca se presara putina faina de malai peste biluta gaurita din mijlocul narcisei, va avea o floare cu un alt aspect.
Am postat pozele in ordine gresita fata de explicatii. . . . scuze va rog.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Socată reţeta bunicii
3
Bauturi

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Tort din crema de zahar ars
4
Dulciuri

Tort din crema de zahar ars

Tort din crema de zahar ars
Salata de fasole rosii cu legume
5
Salate

Salata de fasole rosii cu legume

Salata de fasole rosii cu legume
Parteneri
Chifle cu unt si seminte de susan
Bucataras.RO

Chifle cu unt si seminte de susan

Imi place sa ma joc cu aluaturile, clar! Asa ca incerc orice combinatie, atat la paine cat si la placinte sau altele. De...

Chifle cu unt si seminte de susan
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute