Flapjacks cu Ciocolata

Postat pe: 12-03-2013
(0)

Ingrediente

150 g ciocolata neagra (70-80% fara lecitina sau grasimi vegetale)
150 g unt nesarat (82%)
175 g zahar Muscovado / Barbados
3 lingurite extract de vanilie
30 g miere
250 g fulgi de ovaz (de marime medie)

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 150 c (gaz 2); daca aveti un cuptor cu ventilator puneti la 130 c.
Puneti ciocolata intr-un bol termorezistent si peste o cratita cu apa lasati aceasta sa se topeasca la baia de aburi.

Intr-o alta cratita puneti untul si zaharul si lasati sa foc mic sa se topeasca. Luati bolul cu ciocolata topita si turnati peste untul si zaharul. Adaugati mierea, extractul de vanilie, amestecati dupa care puneti si fulgii de ovaz. Incorporati foarte bine ingredientele.

Ungeti un vas termorezistent (de aproximativ 18 cm x 28 cm) cu putin ulei apoi asezati o foaie de copt. Turnati amestecul si cu o spatula nivelati. Puneti inncuptor pentru 35-40 de minute. Aceasta v-a fi inca moale dar lasati sa se raceasca complet dupa care portionati.
Acest desert a devenit unul dintre preferatele mele deoarece este delicios, usor si relativ repede de facut. Reteta a fost publicata pe Chocablog si din moment ce am vazut-o mi-a starnit curiozitatea la fel de mult cat si bucuria de face acest dulce.

Pentru cei care cunosc acest produs din comert trebuie sa stie ca aveti probabil 1% sanse sa gasiti ceva care sa nu contine aditivi. Puteti folosi si ciocolata cu lapte sau ciocolata alba doar sa ajustati cantitatea de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Flapjacks cu Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Flapjacks cu Ciocolata