Fengli Su (Minitortulete cu Ananas)

Complexitate
redusa
Fengli Su (Minitortulete cu Ananas)

Ingrediente

  • Pentru 9 bucati de Fengli Su:
  • Compozitia aluatului:
  • 45 gr faina pentru prajituri
  • 17 gr lapte praf integral,
  • 37 gr unt nesarat,
  • 13 gr oua,
  • 10 gr zahar pudra,
  • 1/8 lingurite (0,6 gr) sare
  • Compozitia umpluturii:
  • 450 gr dovleac dong gua (o specie de dovleac, cu coaja brumata) cantitatea ramasa dupa eliminarea cojii si semintelor
  • 225 gr pulpa de ananas,
  • 30 gr zahar,
  • 30 gr Maltoza

Mod de preparare

1. Facem mai intai umplutura de ananas. Curatam dovleacul de coaja, eliminam semintele si il taiem in cuburi foarte mici.
2. Punem la fiert intr-o cantitate suficienta de apa cuburile de dovleac, pana cand acestea devin transparente. Scurgem de apa bucatelele de dovleac si le lasam la racit.

3. Taiem pulpa de ananas in bucati foarte mici pe care le impachetam intr-un tifon si le stoarcem de zeama intr-un castronas.
4. Maruntim cu cutitul bucatelele de ananas stoarse.

5. Impachetam feliile de dovleac intr-un tifon sa le stoarcem. Aruncam zeama obtinuta si tocam feliile de dovleac stoarse foarte marunt.
6. Punem intr-o tigaie zeama de la ananas, zahar si maltoza. Dupa ce solutia da in clocot, reglam focul de la mare, la mic si amestecam pana la dizolvarea completa a zaharului si maltozei.

7. Adaugam ananasul si dovleacul maruntite, in tigaia.
8. Amestecam la foc mic pana cand umplutura devine groasa si aurie, apoi o scoatem intr-un castronas, la racit.

9. Acum pregatim aluatul. Adaugam zaharul pudra si sarea in untul topit, (care trebuie sa avem grija sa nu ajunga lichid). Batem untul cu mixerul pana cand devine alb si pufos. Punem pe rand ouale batute in unt si continuam sa-l batem pentru a ramane pufos ca si consistenta. Punem restul de oua batute doar dupa absorbirea completa a celor adaugate anterior.
10. Cernem faina cu laptele praf peste untul batut si amestecam formand un aluat.

11. Taiem aluatul in noua bucati, fiecare de circa 12 grame. Impartim si umplutura in noua parti, de aproximativ 18 grame fiecare. Punem in tava cuptorului o folie de aluminiu peste care punem noua forme de biscuiti. Formam cu palmele o bila din aluat pe care o turtim apoi cu palma, sub forma unei felii subtiri. Punem o portie de umplutura pe foita de coca si o impachetam sub forma unui mini tortulet, pe care il introducem intr-o forma pentru biscuiti, apoi apasam usor compozitia pentru modelare. Facem la fel cu toate celelalte opt tortulete.

12. Punem tava in cuptorul incalzit in prealabil la 175 grade, pe raftul din mijloc. Le coacem aproximativ 15 minute. Cand suprafata tortuletelor capata culoarea aurie, putem scoate tava din cuptor. Dupa ce tortuletele s-au racit, indepartam formele.

1. E bine sa folositi dovleacul dong gua pentru ca e bogat in fibre, nu are un gust puternic, iar pulpa este alba. Daca nu puteti gasi acest tip de dovleac, il puteti inlocui cu ananas, adica dublati cantitatea de pulpa de ananas si adaugati in functie de gust, zahar si maltoza.

2. Cand impachetam umplutura, degetul mare se coordoneaza cu aratatorul celelaltei maini pentru a impinge mai usor foita in sus. Foita fiind foarte moale, se rupe foarte usor, ceea ce face mai dificila impachetarea umpluturii. Daca impachetarea e dificila, puteti sa mariti putin cantitatea de aluat a foitei.

3. Tortuletele Fengli su sunt putin mai uscate la scoaterea din cuptor asa ca este bine sa le serviti dupa o zi. Pana atunci pastrati-le intr-o punga sau intr-un recipient ermetic pentru ca umiditatea din umplutura sa aiba timp sa se infiltreze uniform si in extremitatea tortuletelor.

4. Fengli su are de obicei forma de dreptunghi, insa tine de optiunea fiecaruia ce forma va avea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Supa de Pui cu Taietei de Casa

Supa de Pui cu Taietei de Casa

Supa de Pui cu Taietei de Casa
Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Ficatei de pui cu gnocchi de casa
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Pilaf cu Carne de Cocos
4
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Culinar.RO

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat