Faloodeh

Complexitate
redusa
Faloodeh

Ingrediente

  • 100 gr taitei de orez
  • 180 ml apa
  • 125 gr zahar
  • 2 linguri apa de trandafir
  • suc de lime proaspat stors
  • visine
  • gem sau sirop sau suc de visine
  • Pentru servit:
  • fistic
  • petale de trandafir
  • menta optional pentru ornat

Mod de preparare

Faloodeh este desertul iranian din taitei de orez, apa de trandafiri si suc de lime sau lamaie. Servit intr-unul din bazarurile pline cu marfa exotica si te simti ca intr-o poveste din 1001 de nopti. Se poate face chiar mai dulce, dar pentru noi asa a fost perfect.

Din apa si zahar se face un sirop. Se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc. Se amesteca pana cand se topeste zaharul si se adauga apa de trandafiri. Taiteii de orez se pun intr-un bol peste care se toarna apa fierbinte si se lasa la inmuiat 5 minute.

Se scurg taiteii si se amesteca impreuna cu siropul. Se pun intr-un bol, se taie in bucatele mai mici si se pune in congelator. Peste o ora se scoate si se amesteca bine cu furculita si se introduce bolul inapoi in congelator.
Se repeta procesul de vreo 3-4 ori sau pana se obtine consistenta dorita.
Se pune in pahare sau boluri pentru inghetata si se serveste cu sucul de lime si sucul sau gemul de visine si alte ingrediente din lista pentru ornat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Savureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Tort Dobos
2
Dulciuri

Tort Dobos

Tort Dobos
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
3
Carte de bucate

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
Turte cu ceapa verde, reteta de post - reteta simpla si rapida
5
Produse de panificatie si patiserie

Turte cu ceapa verde, reteta de post - reteta simpla si rapida

Turtele cu ceapa verde sunt preparate traditionale, constand in aluat subtire si fraged, presarat cu bucati delicate de ceapa...

Turte cu ceapa verde, reteta de post - reteta simpla si rapida
Parteneri
Muffins cu mere si nuci
Culinar.RO

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie