Faloodeh este desertul iranian din taitei de orez, apa de trandafiri si suc de lime sau lamaie. Servit intr-unul din bazarurile pline cu marfa exotica si te simti ca intr-o poveste din 1001 de nopti. Se poate face chiar mai dulce, dar pentru noi asa a fost perfect.
Din apa si zahar se face un sirop. Se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc. Se amesteca pana cand se topeste zaharul si se adauga apa de trandafiri. Taiteii de orez se pun intr-un bol peste care se toarna apa fierbinte si se lasa la inmuiat 5 minute.
Se scurg taiteii si se amesteca impreuna cu siropul. Se pun intr-un bol, se taie in bucatele mai mici si se pune in congelator. Peste o ora se scoate si se amesteca bine cu furculita si se introduce bolul inapoi in congelator.
Se repeta procesul de vreo 3-4 ori sau pana se obtine consistenta dorita.
Se pune in pahare sau boluri pentru inghetata si se serveste cu sucul de lime si sucul sau gemul de visine si alte ingrediente din lista pentru ornat.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii