Faloodeh este desertul iranian din taitei de orez, apa de trandafiri si suc de lime sau lamaie. Servit intr-unul din bazarurile pline cu marfa exotica si te simti ca intr-o poveste din 1001 de nopti. Se poate face chiar mai dulce, dar pentru noi asa a fost perfect.
Din apa si zahar se face un sirop. Se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc. Se amesteca pana cand se topeste zaharul si se adauga apa de trandafiri. Taiteii de orez se pun intr-un bol peste care se toarna apa fierbinte si se lasa la inmuiat 5 minute.
Se scurg taiteii si se amesteca impreuna cu siropul. Se pun intr-un bol, se taie in bucatele mai mici si se pune in congelator. Peste o ora se scoate si se amesteca bine cu furculita si se introduce bolul inapoi in congelator.
Se repeta procesul de vreo 3-4 ori sau pana se obtine consistenta dorita.
Se pune in pahare sau boluri pentru inghetata si se serveste cu sucul de lime si sucul sau gemul de visine si alte ingrediente din lista pentru ornat.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii