Esentei de migdale din supermarketuri ii lipseste un ingredient important si anume: migdalele.
Daca cititi ingredientele acestei esente veti observa ca sunt foarte simple: arome (fara sa se specifice daca este vorba despre arome naturale sau sintetice -bineinteles ca daca era vorba despre arome naturale era specificat) si ulei vegetal (nici tipul de ulei nu este specificat).
Pentru a avea control total asupra ingredientelor folosite eu imi produc singura esentele de care am nevoie pentru gatit.
Puteti prepara esente din orice fructe, seminte, plante prin extragerea aromei cu ajutorul unor solventi cum ar fi alcoolul. Este extrem de usor sa ne producem singuri esentele de care avem nevoie in diverse preparate: esente de lamaie, portocala, migdale, vanilie, anason. Cuisoare, scortisoara, chimen, etc.
Indiferent ca pregatim esente pentru copt sau pentru a aroma diverse bauturi alcoolice (de exemplu cand facem coctail-uri) procedeul este acelasi difera doar proportia dintre fructele folosite si solvent si durata de macerare.
De exemplu daca folosim o cantitate mai mare de coaja de lamaie si o maceram intr-o cantitate mai mica de alcool (vodka) pe o durata de timp mai mare (2 luni), obtinem o esenta de lamaie pentru aromarea dulciurilor, pe cand atunci cand folosim o cantitate mai mica de coaja rasa de lamaie si o punem la macerat intr-o cantitate mai mare de vodka pe o durata de timp mai scurta, atunci obtinem lemon vodka.
Eu folosesc vodka drept solvent pentru a extrage aromele intrucit vodka are un continut de alcool de 40% (nu stiu daca orice vodka are acelasi continut de alcool asa ca este bine sa verificati acest aspect atunci cand achizitionati vodka pentru a prepara esente).
Ingredientele necesare pentru esenta de migdale: 12 migdale crude intregi (fara coaja) si 500 ml vodka (eu folosesc vodka Finlandia intrucit este produsa din alcool etilic de origine agricola -orz si apa pura de izvor glaciar).
Avem nevoie de un recipient care se inchide etans pe care trebuie sa-l sterilizam inainte de a pune ingredientele in el intrucit desi bacteriile nu supravietuiesc in alcool de 40%, mucegaiurile supravietuiesc.
Deci dupa ce am sterilizat recipientul punem migdalele intregi, adaugam vodka si inchidem etans. Pastram recipientul intr-un loc racoros si intunecat (camara, pivnita) timp de 2 luni. In toata aceasta perioada trebuie sa agitam amestecul o data la 3 -5 zile.
Bineinteles ca nu desfacem capacul in aceasta perioada. Dupa aceasta perioada de macerare de 2 luni esenta este gata de utilizare.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii