Esenta de Migdale

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Esenta de Migdale

Ingrediente

  • 12 migdale crude intregi (fara coaja)
  • 500 ml vodka

Mod de preparare

Esentei de migdale din supermarketuri ii lipseste un ingredient important si anume: migdalele.

Daca cititi ingredientele acestei esente veti observa ca sunt foarte simple: arome (fara sa se specifice daca este vorba despre arome naturale sau sintetice -bineinteles ca daca era vorba despre arome naturale era specificat) si ulei vegetal (nici tipul de ulei nu este specificat).

Pentru a avea control total asupra ingredientelor folosite eu imi produc singura esentele de care am nevoie pentru gatit.

Puteti prepara esente din orice fructe, seminte, plante prin extragerea aromei cu ajutorul unor solventi cum ar fi alcoolul. Este extrem de usor sa ne producem singuri esentele de care avem nevoie in diverse preparate: esente de lamaie, portocala, migdale, vanilie, anason. Cuisoare, scortisoara, chimen, etc.

Indiferent ca pregatim esente pentru copt sau pentru a aroma diverse bauturi alcoolice (de exemplu cand facem coctail-uri) procedeul este acelasi difera doar proportia dintre fructele folosite si solvent si durata de macerare.

De exemplu daca folosim o cantitate mai mare de coaja de lamaie si o maceram intr-o cantitate mai mica de alcool (vodka) pe o durata de timp mai mare (2 luni), obtinem o esenta de lamaie pentru aromarea dulciurilor, pe cand atunci cand folosim o cantitate mai mica de coaja rasa de lamaie si o punem la macerat intr-o cantitate mai mare de vodka pe o durata de timp mai scurta, atunci obtinem lemon vodka.

Eu folosesc vodka drept solvent pentru a extrage aromele intrucit vodka are un continut de alcool de 40% (nu stiu daca orice vodka are acelasi continut de alcool asa ca este bine sa verificati acest aspect atunci cand achizitionati vodka pentru a prepara esente).

Ingredientele necesare pentru esenta de migdale: 12 migdale crude intregi (fara coaja) si 500 ml vodka (eu folosesc vodka Finlandia intrucit este produsa din alcool etilic de origine agricola -orz si apa pura de izvor glaciar).

Avem nevoie de un recipient care se inchide etans pe care trebuie sa-l sterilizam inainte de a pune ingredientele in el intrucit desi bacteriile nu supravietuiesc in alcool de 40%, mucegaiurile supravietuiesc.

Deci dupa ce am sterilizat recipientul punem migdalele intregi, adaugam vodka si inchidem etans. Pastram recipientul intr-un loc racoros si intunecat (camara, pivnita) timp de 2 luni. In toata aceasta perioada trebuie sa agitam amestecul o data la 3 -5 zile.

Bineinteles ca nu desfacem capacul in aceasta perioada. Dupa aceasta perioada de macerare de 2 luni esenta este gata de utilizare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
4
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Pui crocant Godina
Bucataras.RO

Pui crocant Godina

CONCURS: DE LA BUCĂTAR LA JUSTIŢIAR – SE CAUTĂ UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA

Pui crocant Godina
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere