Esenta de Migdale

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Esenta de Migdale

Ingrediente

  • 12 migdale crude intregi (fara coaja)
  • 500 ml vodka

Mod de preparare

Esentei de migdale din supermarketuri ii lipseste un ingredient important si anume: migdalele.

Daca cititi ingredientele acestei esente veti observa ca sunt foarte simple: arome (fara sa se specifice daca este vorba despre arome naturale sau sintetice -bineinteles ca daca era vorba despre arome naturale era specificat) si ulei vegetal (nici tipul de ulei nu este specificat).

Pentru a avea control total asupra ingredientelor folosite eu imi produc singura esentele de care am nevoie pentru gatit.

Puteti prepara esente din orice fructe, seminte, plante prin extragerea aromei cu ajutorul unor solventi cum ar fi alcoolul. Este extrem de usor sa ne producem singuri esentele de care avem nevoie in diverse preparate: esente de lamaie, portocala, migdale, vanilie, anason. Cuisoare, scortisoara, chimen, etc.

Indiferent ca pregatim esente pentru copt sau pentru a aroma diverse bauturi alcoolice (de exemplu cand facem coctail-uri) procedeul este acelasi difera doar proportia dintre fructele folosite si solvent si durata de macerare.

De exemplu daca folosim o cantitate mai mare de coaja de lamaie si o maceram intr-o cantitate mai mica de alcool (vodka) pe o durata de timp mai mare (2 luni), obtinem o esenta de lamaie pentru aromarea dulciurilor, pe cand atunci cand folosim o cantitate mai mica de coaja rasa de lamaie si o punem la macerat intr-o cantitate mai mare de vodka pe o durata de timp mai scurta, atunci obtinem lemon vodka.

Eu folosesc vodka drept solvent pentru a extrage aromele intrucit vodka are un continut de alcool de 40% (nu stiu daca orice vodka are acelasi continut de alcool asa ca este bine sa verificati acest aspect atunci cand achizitionati vodka pentru a prepara esente).

Ingredientele necesare pentru esenta de migdale: 12 migdale crude intregi (fara coaja) si 500 ml vodka (eu folosesc vodka Finlandia intrucit este produsa din alcool etilic de origine agricola -orz si apa pura de izvor glaciar).

Avem nevoie de un recipient care se inchide etans pe care trebuie sa-l sterilizam inainte de a pune ingredientele in el intrucit desi bacteriile nu supravietuiesc in alcool de 40%, mucegaiurile supravietuiesc.

Deci dupa ce am sterilizat recipientul punem migdalele intregi, adaugam vodka si inchidem etans. Pastram recipientul intr-un loc racoros si intunecat (camara, pivnita) timp de 2 luni. In toata aceasta perioada trebuie sa agitam amestecul o data la 3 -5 zile.

Bineinteles ca nu desfacem capacul in aceasta perioada. Dupa aceasta perioada de macerare de 2 luni esenta este gata de utilizare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Prajitura turnata cu branza de vaci
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Cum se face sucul de roșii
5
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Parteneri
Cartofi mov, morcovi, ardei kapia si aliacee la slow cooker Crock Pot
Bucataras.RO

Cartofi mov, morcovi, ardei kapia si aliacee la slow cooker Crock Pot

Un amestec inedit de legume, gătite lent, chiar sunt minunate! Mulțumesc Sear cu arome pentru ingredientl principal,...

Cartofi mov, morcovi, ardei kapia si aliacee la slow cooker Crock Pot
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia