Eclere cu crema de ananas

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Eclere cu crema de ananas

Ingrediente

  • Pt aluatul :
  • -125 gr faina
  • -100 gr ulei sau margarina
  • -250 ml apa
  • -putina sare
  • -3 oua mari
  • Pt crema :
  • -1 cutie compot de ananas
  • -vom folosi toata pulpa si 100 ml sirop
  • -150 gr zahar
  • -30gr amidon
  • -3 galbenusuri
  • -100 ml frisca
  • -100 gr mascarpone

Mod de preparare

Eclerele
Intr-o craticioara de 1 litru, se pun la fiert apa, grasimea si sarea. Cand da primul clocot, se da deoparte craticioara si se adauga toata faina, amestecand energic. Amestecam pana cand aluatul se strange tot si se desprinde de pe peretii vasului. Lasam aluatul la racit.
Cand este aprope rece, se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
Pe o tava mare, tapetata cu hartie de copt, formam eclerele, cu ajutorului unui pos. Lasati distanta intre ele, deoarece vor creste la cuptor.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C.
Atentie mare: nu deschidem cuptorul in primele 20 minute. Trebuie coapte cam 30 -35 minute, nu mai putin.

Crema :

Dintr-o conserva de ananas, vom folosi toata pulpa si doar 100 ml sirop.
Conserva de ananas o strecuram.
Pulpa de ananas o punem intr-un blender si o pasam bine ca sa obtinem un piure. Intr-o oala, punem galbenusurile, amidonul, sucul de ananas si zaharul si le amestecam bine ca sa nu fie gogoloase.
Punem oala pe foc mic si amestecam in continuu, pana cand obtinem o crema groasa ca si o budinca.
Lasam la racit acoperita cu o folie alimentara.
Separat, batem 100 ml frisca cu 100 gr mascarpone.
Cand crema este rece bine, amestecam frisca cu mascarpone cu crema fiarta si cu piureul de ananas, fara zeama pe care o mai lasa.
Umplem eclerele si le decoram dupa cum ne place,

Aluatul copt se poate pastra mai mult timp, in hartii de plastic inchise ermetic sau congelate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Felii olandeze
4
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Tkemali - sos georgian pentru carne
Bucataras.RO

Tkemali - sos georgian pentru carne

 Tkemali - ტყემალი,  este o reteta de sos  georgian. Este foarte popular in tarile CSI si in...

Tkemali - sos georgian pentru carne
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce