Eclerele
Intr-o craticioara de 1 litru, se pun la fiert apa, grasimea si sarea. Cand da primul clocot, se da deoparte craticioara si se adauga toata faina, amestecand energic. Amestecam pana cand aluatul se strange tot si se desprinde de pe peretii vasului. Lasam aluatul la racit.
Cand este aprope rece, se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
Pe o tava mare, tapetata cu hartie de copt, formam eclerele, cu ajutorului unui pos. Lasati distanta intre ele, deoarece vor creste la cuptor.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C.
Atentie mare: nu deschidem cuptorul in primele 20 minute. Trebuie coapte cam 30 -35 minute, nu mai putin.
Crema :
Dintr-o conserva de ananas, vom folosi toata pulpa si doar 100 ml sirop.
Conserva de ananas o strecuram.
Pulpa de ananas o punem intr-un blender si o pasam bine ca sa obtinem un piure. Intr-o oala, punem galbenusurile, amidonul, sucul de ananas si zaharul si le amestecam bine ca sa nu fie gogoloase.
Punem oala pe foc mic si amestecam in continuu, pana cand obtinem o crema groasa ca si o budinca.
Lasam la racit acoperita cu o folie alimentara.
Separat, batem 100 ml frisca cu 100 gr mascarpone.
Cand crema este rece bine, amestecam frisca cu mascarpone cu crema fiarta si cu piureul de ananas, fara zeama pe care o mai lasa.
Umplem eclerele si le decoram dupa cum ne place,
Aluatul copt se poate pastra mai mult timp, in hartii de plastic inchise ermetic sau congelate.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii