Mod de preparare coji:
Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare.
Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului.
Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca.
Adaugati treptat cate un ou, amestecand bine cu mixerul.
Puneti compozitia intr-un posh si formati eclerele in tava, pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte.
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade si nu deschideti deloc pe toata durata coacerii.
Lasati in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine.
Scoateti eclerele si lasati-le la racit.
Pentru crema, incalziti smanatana lichida, apoi adaugati-o peste ciocolata rupta bucatele si omogenizati bine.
Adaugati untul, coaja de portocala si esenta de rom.
Ungeti cu o pensula capacele de la eclere si lasati restul de crema sa se raceasca.
Bateti crème patisserie si amestecati apoi cu crema de ciocolata.
Umpleti eclerele cu crema de ciocolata, puneti capacele si presarati fulgi de cicolata deasupra.
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii