Folosim doar petalele de trandafiri pe care le clatim cu apa rece, le lasam sa se scurga de apa si le punem intr-un vas, peste care vom adauga sarea de lamaie. Frecam foarte bine petalele cu sarea pana se zdrobesc bine.
Intr-o oala cu fund dublu, punem zaharul si apa la fiert si, cand zaharul s-a topit si clocoteste, punem petalele de trandafiri zdrobite si lasam sa fiarba la foc iute. Intre timp, taiem o lamaie cubulete si o punem in oala, la fiert, fierbem bine timp de 30 de minute, apoi oprim focul si punem dulceata in borcane curate si uscate, le infiletam si le punem sub plapuma, la cald, pentru circa 24 de ore.
Pofta buna!
Un tort ciocolatos cu aroma delicioasa de portocala, o combinatie perfecta az zice eu. Si nu e nici foarte greu de executat....
Tort cu mousse de ciocolata si portocalaCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii