Dulceata de Prune

Postat pe: 26-02-2013
(0)

Ingrediente

prune 5 kg
zahar 5 kg
portocale 3 buc
lamai 4 buc
miez de nuca sfaramat 1 kg
sare de lamaie 40 gr

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:50min
Decojim cu atentie lamaile si portocalele. Facem fasii late la mai putin de un cm dupa care taiem invers si obtinem cubulete de 1/1 cm. Dam samburii afara de la prune, samburi care ii spargem si le prajim miezul.

Zaharul cu zeama de la lamai si portocale va fi pus in ceaun pe pirostii ca sa fiarba. Folosim 330 ml de apa per kg de zahar ca sa facem siropul. Cantarim zeama de la lamai si portocal si adaugam in completare apa.

Topim zaharul si indepartam spuma ce rezulta de la fierbere. La o ora de fiert punem pulpa de pruna si cubuletele taiate. Alta ora de fierberela foc mic sub supraveghere permanenta si tot mestecand.

Venim cu miezul de nuca si samburii copti dar sfaramate le punem in ceaun si dupa o jumatate de ora dam de o parte ceaunul si l lasam sa se raceasca.

Cand ajunge la 60 de grade temp. Punem sarea de lamaie dizolvata in sirop si o incorporam in dulceata. Ambalata in borcane si depozitata in conditii bune.
Cumar putea fi servita o duklceata mai bine. Lasam imaginatia sa alerge prin cine stie ce cotloane ale mintii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dulceata de Prune" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dulceata de Prune