Decojim cu atentie lamaile si portocalele. Facem fasii late la mai putin de un cm dupa care taiem invers si obtinem cubulete de 1/1 cm. Dam samburii afara de la prune, samburi care ii spargem si le prajim miezul.
Zaharul cu zeama de la lamai si portocale va fi pus in ceaun pe pirostii ca sa fiarba. Folosim 330 ml de apa per kg de zahar ca sa facem siropul. Cantarim zeama de la lamai si portocal si adaugam in completare apa.
Topim zaharul si indepartam spuma ce rezulta de la fierbere. La o ora de fiert punem pulpa de pruna si cubuletele taiate. Alta ora de fierberela foc mic sub supraveghere permanenta si tot mestecand.
Venim cu miezul de nuca si samburii copti dar sfaramate le punem in ceaun si dupa o jumatate de ora dam de o parte ceaunul si l lasam sa se raceasca.
Cand ajunge la 60 de grade temp. Punem sarea de lamaie dizolvata in sirop si o incorporam in dulceata. Ambalata in borcane si depozitata in conditii bune.
Cumar putea fi servita o duklceata mai bine. Lasam imaginatia sa alerge prin cine stie ce cotloane ale mintii.
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaFiindca ma cuprins un dor mare de Laurici,am incercat aceasta reteta a ei,nici nu stiu ce mai pot spune,cuvinte nu prea...
Prajitura cu foi din bulionDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii