Am spalat fructele foarte bine .
Merele le-am curatat de coaja si am scos cotorul , le-am razuit cu ajutotul robotului , pe razatoarea mare. Le-am pus intr-un vas si am pus peste ele zaharul si zeama de la o lamaie. Am pus lamaia acum pentru ca nu am vrut sa se oxideze , am vrut sa ramana o culoare cat mai frumoasa.
Am lasat merele sa stea si sa-si lase sucul .
Intre timp am curatat gutuile de coaja si cotor si de vizitatori si le-am taiat in cuburi de marime potrivita , am vrut sa am bucati intregi .
Le-am pus peste merele razuite.
Am pus pe foc , am adaugat anasonul stelat pentru aroma si am fiert la foc mic cam 1 ora . Am testat-o sa vad daca se leaga si daca este gata si am turnat-o in borcanele curate si uscate.
Infiletam bine capacul si punem cu capacul in jos.
Intotdeauna cand fac dulceata /gem/ peltea sau orice o fi pun in congelator o farfurie mica , de cafea , si cand ma gandesc ca e gata scot farfuria din congelator si pun pe ea cativa stropi din compozitia fierbinte . Daca se leaga atunci este gata .
Nu folosesc conservanti deoarece nu sunt necesari , daca este fiarta cat trebuie nu se strica .
Inainte sa opresc din fiert am tocat o mana buna de lamaita verde si am amestecat-o in dulceata .
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii