Ca sa prepar desertul acesta am facut o budinca de casa din oua, zahar brut, lapte si faina. Am amestecat cu mixerul ouale pana ce s-au facut spuma, apoi am adaugat zaharul brut. Am mixat pana s-a topit zaharul, am adaugat o lingura de faina, esenta de vanilie si apoi laptele.
Cand s-au omogenizat, am pus totul pe foc si am procedat intocmai unei budinci de casa. Am amestecat cu lingura pana ce s-a inchegat bine si am oprit focul. Pentru volum si "finete" am adugat si cateva cuburi de unt.
Am lasat 10-15 minute la racit, dupa care pe fundul cupelor in care avea sa fie servit desertul nostru am turnat putin lichior de ciocolata – va sugerez sa folositi ceva de buna calitate, un lichior gros. Am miscat putin de cupa pentru ca lichiorul sa se intinda si pe peretii cupei.
Urmatorul pas a fost sa umplu cupa pana la jumatate cu budinca de casa. Apoi am asezat un strat de zmeura, dupa care a urmat inca un strat de budinca pana s-a umplut cupa. Deasupra am ornat cu zmeura si cu lichior de ciocolata. Se mai poate adauga siropul pe care si l-a lasat zmeura.
Se da la frigider pentru cel putin o ora si se poate servi rece de la frigider sau ca o veritabila inghetata, direct din congelator.
In mod deosebit mi-a placut cum se imbina gustul intens al lichiorului de ciocolata cu vanilia din budinca si aroma zmeurei. De asemenea mi s-a parut foarte de efect modul acesta de prezentare pe "straturi" - lichiorul de ciocolata la fund, apoi budinca, zmeura, iar budinca si zmeura in varf.
Rece!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii