Ca sa prepar desertul acesta am facut o budinca de casa din oua, zahar brut, lapte si faina. Am amestecat cu mixerul ouale pana ce s-au facut spuma, apoi am adaugat zaharul brut. Am mixat pana s-a topit zaharul, am adaugat o lingura de faina, esenta de vanilie si apoi laptele.
Cand s-au omogenizat, am pus totul pe foc si am procedat intocmai unei budinci de casa. Am amestecat cu lingura pana ce s-a inchegat bine si am oprit focul. Pentru volum si "finete" am adugat si cateva cuburi de unt.
Am lasat 10-15 minute la racit, dupa care pe fundul cupelor in care avea sa fie servit desertul nostru am turnat putin lichior de ciocolata – va sugerez sa folositi ceva de buna calitate, un lichior gros. Am miscat putin de cupa pentru ca lichiorul sa se intinda si pe peretii cupei.
Urmatorul pas a fost sa umplu cupa pana la jumatate cu budinca de casa. Apoi am asezat un strat de zmeura, dupa care a urmat inca un strat de budinca pana s-a umplut cupa. Deasupra am ornat cu zmeura si cu lichior de ciocolata. Se mai poate adauga siropul pe care si l-a lasat zmeura.
Se da la frigider pentru cel putin o ora si se poate servi rece de la frigider sau ca o veritabila inghetata, direct din congelator.
In mod deosebit mi-a placut cum se imbina gustul intens al lichiorului de ciocolata cu vanilia din budinca si aroma zmeurei. De asemenea mi s-a parut foarte de efect modul acesta de prezentare pe "straturi" - lichiorul de ciocolata la fund, apoi budinca, zmeura, iar budinca si zmeura in varf.
Rece!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii