Desert Molten Lava

Complexitate
redusa
Desert Molten Lava

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 110 g ciocolata neagra intre 70-80% (fara lecitina sau grasimi vegetale)
  • 110 g unt nesarat (82%)
  • 4 oua ecologice
  • 120 g zahar muscovado sau demerara
  • 2 linguri extract de vanilie
  • 70 g faina de grau alba

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 230 c (gaz 8).
Intr-un bol termorezistent pe o baie de abur topiti ciocolata si untul apoi lasati deoparte. Intr-un alt bol cu telul bateti ouale, zaharul si extractul de vanilie. Indeajuns doar sa incorporati bine zaharul. Turnati amestecul de ciocolata peste acestea si amestecati.

Cerneti faina dupa care inglobati usor si aceasta cu restul de ingrediente. Ungeti 4 forme (cu fund) sau boluri mici termorezistente cu putin unt sau ulei de sambure de struguri. Puneti o folie de aluminiu intr-o tava.

Impartiti amestectul in mod egal in boluri, aranjati-le pe tava apoi tineti la cuptor intre 8-10 minute. Scoateti-le si lasati sa se raceasca aproximativ 5 minute dupa care puneti o farfurie pe fiecare bol si rasturnati acestea.

Desertul ar trebui sa iasa fara probleme dar daca dintr-un motiv sau altul nu reusiti ajutati-va cu o lingura (daca e bol) sau un cutit desprinzand de pe marginile. Cerneti putina cacao deasupra si lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de a servi.
Aceasta este o reteta preferata pe care o aveam in gand demult sa o impartasesc. Este un desert simplu, repede de facut si relativ foarte delicios. Reteta traditionala nu contine faina dar cand putin imi place mai mult acel chec subtire care se formeaza pe margini avand atat textura cat si gustul unor negrese.

Puteti servi simplu, cu inghetata, frisca sau cu fructe proaspete. Personal imi place sa il servesc simplu cu cacao deasupra. Este considerat un afrodisiac atunci cand este servit cu capsune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Supa crema de dovlecei si rosii
Bucataras.RO

Supa crema de dovlecei si rosii

 Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)

Supa crema de dovlecei si rosii
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.