Desert Molten Lava

Postat pe: 21-03-2013
(2)

Ingrediente

Pentru 4 portii:
110 g ciocolata neagra intre 70-80% (fara lecitina sau grasimi vegetale)
110 g unt nesarat (82%)
4 oua ecologice
120 g zahar muscovado sau demerara
2 linguri extract de vanilie
70 g faina de grau alba

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 230 c (gaz 8).
Intr-un bol termorezistent pe o baie de abur topiti ciocolata si untul apoi lasati deoparte. Intr-un alt bol cu telul bateti ouale, zaharul si extractul de vanilie. Indeajuns doar sa incorporati bine zaharul. Turnati amestecul de ciocolata peste acestea si amestecati.

Cerneti faina dupa care inglobati usor si aceasta cu restul de ingrediente. Ungeti 4 forme (cu fund) sau boluri mici termorezistente cu putin unt sau ulei de sambure de struguri. Puneti o folie de aluminiu intr-o tava.

Impartiti amestectul in mod egal in boluri, aranjati-le pe tava apoi tineti la cuptor intre 8-10 minute. Scoateti-le si lasati sa se raceasca aproximativ 5 minute dupa care puneti o farfurie pe fiecare bol si rasturnati acestea.

Desertul ar trebui sa iasa fara probleme dar daca dintr-un motiv sau altul nu reusiti ajutati-va cu o lingura (daca e bol) sau un cutit desprinzand de pe marginile. Cerneti putina cacao deasupra si lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de a servi.
Aceasta este o reteta preferata pe care o aveam in gand demult sa o impartasesc. Este un desert simplu, repede de facut si relativ foarte delicios. Reteta traditionala nu contine faina dar cand putin imi place mai mult acel chec subtire care se formeaza pe margini avand atat textura cat si gustul unor negrese.

Puteti servi simplu, cu inghetata, frisca sau cu fructe proaspete. Personal imi place sa il servesc simplu cu cacao deasupra. Este considerat un afrodisiac atunci cand este servit cu capsune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Desert Molten Lava" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

beccas
•  29.03.2013 11:06:43

Inseamna ca temperatura cuptorului daca are ventilator este mai mare sau daca nu lasa-le mai putin timp, 7 minute. Scoate-le din vas cat de repede inainte ca acestea sa se raceasca complet altfel vor continua sa se gateasca datorita vasului termorezistent fierbinte. Imi pare rau ca nu ti-au iesit. Eu inca nu am avut probleme. :(

kitina50
•  29.03.2013 10:32:25

nu-mi iese, moale la mijloc desi imi doresc sa se scurga ciocolata precum in poza,,,,,unde oi gresi? am incercat-o in repetate randuri....mai repde imi iese cea de la microunde.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Desert Molten Lava