Sambata dupa amiaza se anunta invitati, iar pentru desert nu mai era timp. Norocul meu cu un pandispan facut cu o seara inainte. Asa ca mi-a venit repede o idee. Iat-o:
Pentru pandispan batem untul la temperatura camerei cu 150 grame zahar pana se deschide la culoare si devine mai pufos, apoi adaugam galbenusurile si mixam bine. Punem si extractul de vanilie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi punem restul de zahar si mai batem 2, 3 minute.
Mixul de galbenus il impartim in doua, iar intr-una dintre jumatati punem cacao si omogenizam bine. Apoi, incorporam spuma de albusuri in cele doua compozitii.
Intr-o tava de prajitura incapatoare punem hartie cerata, turnam compozitia cu cacao apoi, deasupra, cea fara cacao.
Coacem 35- 40 minute la 180 grade. O lasam sa se racesca.
Pentru crema, preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj. Daca doriti puteti pregati crema din 2 plicuri de budinca.
Pentru asamblare avem nevoie de un bol de sticla incapator. Taiem pandispanul in felii de 2 cm si asezam un rand de pandispan, apoi fructe iar deasupra budinca, continuam pana cand bolul este plin iar stratul deasupra este din budinca. Il punem la frigider 1- 2 ore.
La sfarsit ornam cu piersici si mure si servim. Pofta buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii