Desert Legerro

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Desert Legerro

Ingrediente

  • Pandispan:
  • 8 oua
  • 200 gr unt
  • 300 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Un praf de sare
  • Extract de vanilie
  • Crema:
  • Un plic de budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • Fructe:
  • piersici si mure (merge si cu piersici din compot)

Mod de preparare

Sambata dupa amiaza se anunta invitati, iar pentru desert nu mai era timp. Norocul meu cu un pandispan facut cu o seara inainte. Asa ca mi-a venit repede o idee. Iat-o:

Pentru pandispan batem untul la temperatura camerei cu 150 grame zahar pana se deschide la culoare si devine mai pufos, apoi adaugam galbenusurile si mixam bine. Punem si extractul de vanilie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi punem restul de zahar si mai batem 2, 3 minute.

Mixul de galbenus il impartim in doua, iar intr-una dintre jumatati punem cacao si omogenizam bine. Apoi, incorporam spuma de albusuri in cele doua compozitii.

Intr-o tava de prajitura incapatoare punem hartie cerata, turnam compozitia cu cacao apoi, deasupra, cea fara cacao.

Coacem 35- 40 minute la 180 grade. O lasam sa se racesca.

Pentru crema, preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj. Daca doriti puteti pregati crema din 2 plicuri de budinca.

Pentru asamblare avem nevoie de un bol de sticla incapator. Taiem pandispanul in felii de 2 cm si asezam un rand de pandispan, apoi fructe iar deasupra budinca, continuam pana cand bolul este plin iar stratul deasupra este din budinca. Il punem la frigider 1- 2 ore.

La sfarsit ornam cu piersici si mure si servim. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
3
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Spaghete carbonara reţetă
4
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
5
Carte de bucate

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa