Desert cu Rubarba

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Desert cu Rubarba

Ingrediente

  • 500 gr rabarbar
  • 100 gr zahar
  • zeama de portocala
  • 500 gr iaurt
  • 2-3 lg miere
  • foetaj
  • scortisoara + zahar

Mod de preparare

Rabarbarul, Rubarba etc. Nu ma leg de vedeta primaverii - capsuna - ci de umilul rabarbar, pe care eu il gust cu mai multa placere decat capsunile din import, care nu mai au nici o asemanare cu gustul adevaratelor capsuni.

Deci, uite un rabarbar la pahar:

Va trebuie o juma de kil de rabarbar taiat din 2 in 2 cm, 100 gr de zahar si zeama unei jumatati de portocala. Puneti astea pe foc miculet si fiebeti 20 de minute cu capac si ochii in patru - daca focul e prea tare, stati cu ochii ca pe butelie!

Puneti la rece facaciunea.

Scoateti de la rece un aluat foetat, intindeti-l cu sucitorul pe un strat de zahar tos presarat din plin cu scortisoara si taiati-l in dreptunghiuri lungi pe care apoi le impartiti in triunghiuri (diamond shape)

Puneti la incins o tigaie de teflon, frigeti-i la foc mediu si mila la fel - doar vreo 30 de secunde pe fiecere parte - si scoateti-i pe un platou larg, separat unul de altul pana se racesc (tendinta lor este sa devina intimi pana la lipire, ceea ce nu e permis sub ochii nostri vigilenti)

Cand terminati de fript, treceti la frecat niste iaurt in care puneti cata miere va lasa inima, arterele coronariene si gustul (rabarbarul nu e dulce, cu toate cele 100 gr de zahar ...)

Construiti intr-o sonda, un strat de iaurt, unul de rabarbar si tot asa cat va tine paharul!

Gustul este divin - si nu e capsuna, e rabarbar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata
Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
4
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Chec Italian
5
Dulciuri

Chec Italian

Chec Italian
Parteneri
Prajitura aromata cu pere intregi
Culinar.RO

Prajitura aromata cu pere intregi

Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...

Prajitura aromata cu pere intregi
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Gustos.RO

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia