Se curata de coaja 3-4 pere tari, in functie de cati meseni aveti, se taie in 2 pe lung, se scobesc in interior si se stropesc cu suc de lamaie sa nu se oxideze.
Se efectueaza apoi o frumoasa umplutura: aceasta e la mare alegere, eu de ex. am avut biscuiti cu ovaz si stafide pe care i-am sfaramat bine si i-am amestecat cu 2 l-ri de piure de mar. Am umplut perele si le-am dat la cuptor 20 min.
Dupa ce le-am scos am picurat peste ele miere si asta a fost tot! Desigur ca umplutura poate fi imbunatatita cu nuca, fructe uscate, mai stiu eu ce aveti pe acasa... Sunt foarte bune si simplu de facut.
Pofta buna!
Se pot servi caldute cu o lingura de inghetata peste ele sau reci, sunt la fel de bune...
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraE sezonul fructelor de padure si trebuie sa profitam de ele pentru ca sunt atat de bune, iar dulceata merge grozav langa...
Desert dulceata de afineNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii