Desert cu Pere si Mere

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Desert cu Pere si Mere

Ingrediente

  • 4 pere tari
  • 100 g biscuiti digestivi
  • 1 mar ras foarte marunt (chiar piure)
  • stafide
  • alte fructe uscate
  • miez de nuca taiat marunt
  • o l-ta miere
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Se curata de coaja 3-4 pere tari, in functie de cati meseni aveti, se taie in 2 pe lung, se scobesc in interior si se stropesc cu suc de lamaie sa nu se oxideze.

Se efectueaza apoi o frumoasa umplutura: aceasta e la mare alegere, eu de ex. am avut biscuiti cu ovaz si stafide pe care i-am sfaramat bine si i-am amestecat cu 2 l-ri de piure de mar. Am umplut perele si le-am dat la cuptor 20 min.

Dupa ce le-am scos am picurat peste ele miere si asta a fost tot! Desigur ca umplutura poate fi imbunatatita cu nuca, fructe uscate, mai stiu eu ce aveti pe acasa... Sunt foarte bune si simplu de facut.

Pofta buna!
Se pot servi caldute cu o lingura de inghetata peste ele sau reci, sunt la fel de bune...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc