Preancalziti cuptorul.
Ungeti generos cu unt un vas termorezistent, inclusiv peretii laterali.
Amestecati intr-un bol faina, zaharul, untul, sarea, scortisoara si nucsoara cu ajutorul unui cutit pana la un aspect de firimituri. Nu framantati cu mana pentru a nu topi untul si a obtine o compozitie aerata si sfaramicioasa. Dati deoparte.
Curatati merele de coaja, cotor, seminte, taiati-le in felii egale, potrivit de groase si stopiti-le cu zeama de lamaie pentru a impiedica oxidarea.
Asezati-le in vasul termorezistent, unele langa altele, intr-un singur strat.
Presarati uniform amestecul cu faina, scuturand apoi de cateva ori vasul pentru a facilita patrunderea ingredientelor uscate printre feliile de mar.
Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 50- 60 min, la foc mic sau pana cand merele sunt facute si moi, iar deasupra s-a format o crusta frumos rumenita.
Serviti cat este cald, simplu sau alaturi de frisca ori in compania unei cupe cu inghetata sau crema de vanilie.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii