In interiorul cutiei avem o forma rotunda pe care o facem cu ajutorul instructionilor atasate. Apoi pisam biscuitii sau ii bagam la robot cum am facut eu.
Intr-un vas pe aragaz punem la topit 50 g unt si apoi turnam 70 ml suc din compot (eu am pus 100 ml), adaugam biscuitii in compozitia fierbinte, amestecam pana obtinem un fel de pasta pe care o asezam pe platoul obtinut mai sus si il dam la rece.
Crema o preparam astfel: Intr-un castron punem praful de crema, apa rece si smantana si amestecam cu mixerul 3 minute apoi adaugam si iaurtul si mai mixam un minut.
Scoatem platoul cu biscuti de la rece punem cateva linguri cu crema peste blat, apoi aranjam bucatele de ananas pe toata suprafata si turnam restul cremei deasupra si intindem uniform
Pe suprafata cremei se pun pentru decor cateva felii de ananas si apoi turnam jeleul caldut pe care l-am preparat astfel: punem la foc 300 ml apa apoi turnam praful pentru jeleu si amestecam pana cand incepe sa fiarba, apoi amestecam cu lingura cateva minute sa se raceasca. Dupa preparare dam la rece 3 ore apoi se serveste.
POFTA BUNA!
"Retete de Pasti" Pentru cojile de nuci m-am inspirat de la Merisor.
Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahideInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii