Umplutura:
Amestecati din timp visinele din compot cu zaharul si grisul si dati deoparte, sa-si lase zeama.
Scurgeti inainte de folosirea visinelor, pastrand lichidul cu partea groasa pentru topping.
Aluat:
Amestecati faina cernuta cu uleiul, punand pe rand cate putina apa calduta in care ati dizolvat sarea. Framantati un aluat nu prea vartos, dar care nu se mai lipeste de mana, adaugand la nevoie apa sau faina.
Lasati pe planseta, acoperit cu un servet, la odihna, aproximativ 30 min.
Intindeti din 1/2 aluat o foaie subtire, dreptunghiulara si taiati in patrate de 7-8 cm.
Puneti la mijloc 3- 4 visine din umplutura pregatita si scursa.
Indoiti 1/2 de patratel peste visine formand un triunghi, lipiti marginile si uniti apoi, doua colturi, presandu-le.
Repetati si cu cealalta jumatate de aluat.
Puneti-i in multa apa clocotinda, usor sarata si lasati-i sa fiarba incet, la foc potrivit, circa 20 min, amestecandu-i ocazional, sau pana ce se ridica la suprafata.
Scoateti-i cu o paleta, lasati-i putin la scurs si puneti-i intr-un vas, la cald.
Stropiti-i imediat cu sosul de miere, obtinut prin omogenizarea pe foc a margarinei topite impreuna cu mierea si cele 4 linguri de apa.
Topping de visine:
Puneti la fiert zeama groasa cu gris, de la visinele scurse, zeama de compot, zahar, dupa gust si cand clocoteste, adaugati amidonul dizolvat in putin compot rece, lasati la foc mic, amestecand, pana se ingroasa.
Serviti cat sunt calde, turnand peste ele topping-ul de visine si presarati, fie nuca prajita macinata si amestecata cu zaharul vanilat, fie nuca prajita si zdrobita, dupa dorinta.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaO prajitura fina si delicioasa care se topeste in gura.M-am inspirat dupa reteta Jamilei!
Prajitura Alba ca zapadaAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii