Deliciu cu Visine si Topping

Complexitate
redusa
Deliciu cu Visine si Topping

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -1 lingurita sare
  • -150- 200 ml apa calduta
  • -2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • -700 g vasine din compot, fara samburi, scurse
  • -150 g zahar
  • -2 linguri gris
  • Sos de miere:
  • -1 lingura miere
  • -1 lingura ulei sau margarina
  • -4 linguri apa fierbinte
  • Topping de visine:
  • -compot de visine, la apreciere, dar minim 300 ml
  • -zeama lasata de visinele presarate cu zahar si gris
  • -zahar, dupa gust
  • -1 lingura amidon
  • Pentru ornat:
  • -150 g nuca prajita si macinata
  • -1 plic zahar pudra vanilat, 150 g
  • Sau: nuca prajita si zdrobita, dupa gust

Mod de preparare

Umplutura:
Amestecati din timp visinele din compot cu zaharul si grisul si dati deoparte, sa-si lase zeama.
Scurgeti inainte de folosirea visinelor, pastrand lichidul cu partea groasa pentru topping.

Aluat:
Amestecati faina cernuta cu uleiul, punand pe rand cate putina apa calduta in care ati dizolvat sarea. Framantati un aluat nu prea vartos, dar care nu se mai lipeste de mana, adaugand la nevoie apa sau faina.

Lasati pe planseta, acoperit cu un servet, la odihna, aproximativ 30 min.
Intindeti din 1/2 aluat o foaie subtire, dreptunghiulara si taiati in patrate de 7-8 cm.
Puneti la mijloc 3- 4 visine din umplutura pregatita si scursa.

Indoiti 1/2 de patratel peste visine formand un triunghi, lipiti marginile si uniti apoi, doua colturi, presandu-le.

Repetati si cu cealalta jumatate de aluat.
Puneti-i in multa apa clocotinda, usor sarata si lasati-i sa fiarba incet, la foc potrivit, circa 20 min, amestecandu-i ocazional, sau pana ce se ridica la suprafata.

Scoateti-i cu o paleta, lasati-i putin la scurs si puneti-i intr-un vas, la cald.
Stropiti-i imediat cu sosul de miere, obtinut prin omogenizarea pe foc a margarinei topite impreuna cu mierea si cele 4 linguri de apa.

Topping de visine:
Puneti la fiert zeama groasa cu gris, de la visinele scurse, zeama de compot, zahar, dupa gust si cand clocoteste, adaugati amidonul dizolvat in putin compot rece, lasati la foc mic, amestecand, pana se ingroasa.

Serviti cat sunt calde, turnand peste ele topping-ul de visine si presarati, fie nuca prajita macinata si amestecata cu zaharul vanilat, fie nuca prajita si zdrobita, dupa dorinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici