Deliciu cu Visine si Topping

Complexitate
redusa
Deliciu cu Visine si Topping

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -1 lingurita sare
  • -150- 200 ml apa calduta
  • -2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • -700 g vasine din compot, fara samburi, scurse
  • -150 g zahar
  • -2 linguri gris
  • Sos de miere:
  • -1 lingura miere
  • -1 lingura ulei sau margarina
  • -4 linguri apa fierbinte
  • Topping de visine:
  • -compot de visine, la apreciere, dar minim 300 ml
  • -zeama lasata de visinele presarate cu zahar si gris
  • -zahar, dupa gust
  • -1 lingura amidon
  • Pentru ornat:
  • -150 g nuca prajita si macinata
  • -1 plic zahar pudra vanilat, 150 g
  • Sau: nuca prajita si zdrobita, dupa gust

Mod de preparare

Umplutura:
Amestecati din timp visinele din compot cu zaharul si grisul si dati deoparte, sa-si lase zeama.
Scurgeti inainte de folosirea visinelor, pastrand lichidul cu partea groasa pentru topping.

Aluat:
Amestecati faina cernuta cu uleiul, punand pe rand cate putina apa calduta in care ati dizolvat sarea. Framantati un aluat nu prea vartos, dar care nu se mai lipeste de mana, adaugand la nevoie apa sau faina.

Lasati pe planseta, acoperit cu un servet, la odihna, aproximativ 30 min.
Intindeti din 1/2 aluat o foaie subtire, dreptunghiulara si taiati in patrate de 7-8 cm.
Puneti la mijloc 3- 4 visine din umplutura pregatita si scursa.

Indoiti 1/2 de patratel peste visine formand un triunghi, lipiti marginile si uniti apoi, doua colturi, presandu-le.

Repetati si cu cealalta jumatate de aluat.
Puneti-i in multa apa clocotinda, usor sarata si lasati-i sa fiarba incet, la foc potrivit, circa 20 min, amestecandu-i ocazional, sau pana ce se ridica la suprafata.

Scoateti-i cu o paleta, lasati-i putin la scurs si puneti-i intr-un vas, la cald.
Stropiti-i imediat cu sosul de miere, obtinut prin omogenizarea pe foc a margarinei topite impreuna cu mierea si cele 4 linguri de apa.

Topping de visine:
Puneti la fiert zeama groasa cu gris, de la visinele scurse, zeama de compot, zahar, dupa gust si cand clocoteste, adaugati amidonul dizolvat in putin compot rece, lasati la foc mic, amestecand, pana se ingroasa.

Serviti cat sunt calde, turnand peste ele topping-ul de visine si presarati, fie nuca prajita macinata si amestecata cu zaharul vanilat, fie nuca prajita si zdrobita, dupa dorinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.