Delicii cu Cocos si Gem (de Post)

Complexitate
redusa
Delicii cu Cocos si Gem (de Post)

Ingrediente

  • 200 g margarina
  • 300 g faina
  • un praf sare
  • 100 g zahar
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • 60 gr nuca cocos
  • o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie (in functie de faina s-ar putea sa mai ceara aluatul un pic)

Mod de preparare

Se face un aluat din toate ingredientele. Se lasa circa 30 minute la rece, apoi se intind foi patrate, se taie fasii lungi si late circa 5 cm se pune gem pe o margine se ruleaza.

Apoi se taie cat vrem de lungi rulouri. Se pune pe fiecare cate un pic de gem (de prune am avut eu) si apoi se ruleaza.

Se coc la foc moderat. Fierbinti, se dau prin zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa