Se culeg cam 4 kg nuci cu sambur neformata, cu aspect gelatinos si se curata pana unde incepe sa se formeze coaja nuci propriu zisa, care este inca alba si moale. Nucile se pun in apa rece incat sa se acopere in totalitate (se pune ceva peste ele incat sa le tina sub apa astfel se innegresc. Se lasa asa 24 de ore scimband apa de 2-3 ori.
Nucile se iau a doua zi si se limpezesc bine apoi 1kg de zahar, o lingura miere de albine, 100gr zeama de la o lamaie mare, se pun pe foc cu 1/2 l apa pana cand se dizolva zaharul. Cand siropul da in cloclot se pun nucile si 1-2 buc scortisoara, vanilie sau cuisoara.
Se fierb pana cand se prinde siropul, dar nu prea mult sa nu se caramelizeze zaharul. Se ia cu lingura si daca cad 2-3 picaturi si nucile plutesc in vas este gata se lasa la racit si dupa aceia se bune in borcane.
Pofta buna.
Si sper sa va placa.
Rece
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaTrebuia sa fac si cu branza ca sunt la fel de bune.
Placinte ardelenesti cu branzaAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii