Acoperiti cu folie alimentara o tava de aproximativ 23 x 18 cm.
Daca folositi pentru ornat migdale, nuca sau alune, prajiti-le in prealabil intr-o tava la cuptor sau intr-o tigaie, fara grasime, amestecand mereu.
Preparati separat fiecare budinca.
Puneti la fiert 350 ml lapte impreuna cu 1 lingura unt si 100 g zaharul, amestecand si avand grija ca zaharul si untul sa fie complet topite; cand clocoteste adaugati praful de budinca de ciocolata dizolvat in 50 ml lapte rece si tineti pe foc mic, amestecand continuu pana ce crema se ingroasa.
Lasati sa se racoreasca, turnati in tava si nivelati. Dati la rece pana se incheaga bine.
Intre timp pregatiti in acelasi mod budinca de zmeura. Turnati-o racorita peste budinca de ciocolata, nivelati si dati la rece.
Procedati identic cu budinca de lamaie si puneti-o peste cea de zmeura.
Dati tava la rece pentru minim 1 ora.
Rasturnati pe planul de lucru si decupati cubulete sau rotunduri din budinca.
Tavaliti-le prin nuca de cocos sau cicolata rasa ori fulgi de migdale, nuca, alune, bombonele decorative, etc, dupa preferinta si asezati-le pe un platou.
Pastrati la rece pana la servire.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii