Acoperiti cu folie alimentara o tava de aproximativ 23 x 18 cm.
Daca folositi pentru ornat migdale, nuca sau alune, prajiti-le in prealabil intr-o tava la cuptor sau intr-o tigaie, fara grasime, amestecand mereu.
Preparati separat fiecare budinca.
Puneti la fiert 350 ml lapte impreuna cu 1 lingura unt si 100 g zaharul, amestecand si avand grija ca zaharul si untul sa fie complet topite; cand clocoteste adaugati praful de budinca de ciocolata dizolvat in 50 ml lapte rece si tineti pe foc mic, amestecand continuu pana ce crema se ingroasa.
Lasati sa se racoreasca, turnati in tava si nivelati. Dati la rece pana se incheaga bine.
Intre timp pregatiti in acelasi mod budinca de zmeura. Turnati-o racorita peste budinca de ciocolata, nivelati si dati la rece.
Procedati identic cu budinca de lamaie si puneti-o peste cea de zmeura.
Dati tava la rece pentru minim 1 ora.
Rasturnati pe planul de lucru si decupati cubulete sau rotunduri din budinca.
Tavaliti-le prin nuca de cocos sau cicolata rasa ori fulgi de migdale, nuca, alune, bombonele decorative, etc, dupa preferinta si asezati-le pe un platou.
Pastrati la rece pana la servire.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii