Acoperiti cu folie alimentara o tava de aproximativ 23 x 18 cm.
Daca folositi pentru ornat migdale, nuca sau alune, prajiti-le in prealabil intr-o tava la cuptor sau intr-o tigaie, fara grasime, amestecand mereu.
Preparati separat fiecare budinca.
Puneti la fiert 350 ml lapte impreuna cu 1 lingura unt si 100 g zaharul, amestecand si avand grija ca zaharul si untul sa fie complet topite; cand clocoteste adaugati praful de budinca de ciocolata dizolvat in 50 ml lapte rece si tineti pe foc mic, amestecand continuu pana ce crema se ingroasa.
Lasati sa se racoreasca, turnati in tava si nivelati. Dati la rece pana se incheaga bine.
Intre timp pregatiti in acelasi mod budinca de zmeura. Turnati-o racorita peste budinca de ciocolata, nivelati si dati la rece.
Procedati identic cu budinca de lamaie si puneti-o peste cea de zmeura.
Dati tava la rece pentru minim 1 ora.
Rasturnati pe planul de lucru si decupati cubulete sau rotunduri din budinca.
Tavaliti-le prin nuca de cocos sau cicolata rasa ori fulgi de migdale, nuca, alune, bombonele decorative, etc, dupa preferinta si asezati-le pe un platou.
Pastrati la rece pana la servire.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umplutePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii