CUPELE: Bateti cu telul untul si zaharul, repede. Se pun apoi albusrile unul cate unul si faina, apoi untul topit si se amesteca bine. Pe hartia de copt se traseaza cercuri de cca 10 cm diametru si se pune o lingura aluat. Se coc pana sunt usor aurii. Fierbinti se pun pe o ceasca sau un intoarse, pentru a le da forma de cupe. Se lucreaza repede deoarece se intaresc.
CREMA ALBA: Se bate frisca si se adauga lichiorul, se amesteca putin.
GANACHE DE CIOCOLATA:
Se pune la fiert smantana, fara a fierbe, se ia de pe foc si se pun bucatile de ciocolata, se amesteca pana se topesc, se lasa sa se raceasca. Apoi se amesteca cu bucatele de cupe/napolitana, coji de portocale confiate.
Asamblare:
In cupe se pune intai crema ganache de ciocolata apoi deasupra pui spuma alba. Decorezi cum doresti.
Servesti rece.
Reteta din care m-am inspirat este aici: coupelle stregate http://www. unacilentanaincucina. splinder. com/post/16733395/coupelle+stregate
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii