Cupe Dantelate

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

Pt cupe:
3 albusuri
120 g zahar tos
100 g faina cernuta
80 g unt
la temp camerei
40 g unt topit
Pt crema alba:
250 g frisca lichida
1/2 paharel lichior de lamaie
Pt Ganache de ciocolata:
250 g smantana dulce (frisca lichida)
300 g ciocolata lapte

Mod de preparare

CUPELE: Bateti cu telul untul si zaharul, repede. Se pun apoi albusrile unul cate unul si faina, apoi untul topit si se amesteca bine. Pe hartia de copt se traseaza cercuri de cca 10 cm diametru si se pune o lingura aluat. Se coc pana sunt usor aurii. Fierbinti se pun pe o ceasca sau un intoarse, pentru a le da forma de cupe. Se lucreaza repede deoarece se intaresc.

CREMA ALBA: Se bate frisca si se adauga lichiorul, se amesteca putin.

GANACHE DE CIOCOLATA:
Se pune la fiert smantana, fara a fierbe, se ia de pe foc si se pun bucatile de ciocolata, se amesteca pana se topesc, se lasa sa se raceasca. Apoi se amesteca cu bucatele de cupe/napolitana, coji de portocale confiate.

Asamblare:
In cupe se pune intai crema ganache de ciocolata apoi deasupra pui spuma alba. Decorezi cum doresti.
Servesti rece.

Reteta din care m-am inspirat este aici: coupelle stregate http://www. unacilentanaincucina. splinder. com/post/16733395/coupelle+stregate
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cupe Dantelate" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mimmi
•  25.05.2010 16:00:31

Am adaugat la favorite!

dumiany
•  06.01.2010 17:13:37

mmmm...ce buna

adina_83
•  01.04.2009 16:51:45

o nebunie!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cupe Dantelate